LEGGER FRAM NYTT FORSLAG: President Barack Obama kommer til å legge fram et nytt forslag til løsning på budsjettkrisen på et møte med kongressledere fredag kveld. Foto: REUTERS/NTB SCANPIX
LEGGER FRAM NYTT FORSLAG: President Barack Obama kommer til å legge fram et nytt forslag til løsning på budsjettkrisen på et møte med kongressledere fredag kveld. Foto: REUTERS/NTB SCANPIXVis mer

- Obama med nytt budsjettilbud

President Barack Obama kommer til å legge fram et nytt forslag til løsning på budsjettkrisen på et møte med kongressledere fredag kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det melder nyhetsbyrået Bloomberg, som siterer ikke navngitte tjenestemenn i Det hvite hus.

Obama skulle fredag kveld møte lederne for Demokratene i Senatet og Representantenes hus, Harry Reid og Nancy Pelosi, samt Republikanernes ledere i de to kongresskamrene, Mitch McConnell og John Boehner.

Ifølge Bloomberg vil Obama legge på bordet en plan som opprettholder skattelette for personer som tjener under 2,5 millioner kroner i året og som forlenger støtteordninger for syke og arbeidsledige.

Blir ikke partiene i Kongressen enige, kan USA ramle utfor det såkalte budsjettstupet ved nyttår. Stupet innebærer en rekke automatiske budsjettkutt og skatteøkninger som kan få dramatiske følger for landets økonomi, og i neste omgang smitte over på verdensøkonomien.

Allerede før innholdet i de nye forslagene var kjent, kom det avvisende signaler fra republikansk hold i Kongressen.

- Det virker mest som skuebrød enn som noe annet, sier senator Bob Corker, med referanse til møtet som etter planen skulle holdes fredag kveld norsk tid.

(NTB)