Obama mener han kunne vunnet årets presidentvalg. Trump: - Umulig!

- Så klart sier han det.

«HADDE VUNNET»: USAs president Barack Obama mener han kunne ha vunnet valget dersom han kunne ha stilt til en tredje periode. Her er han sammen med Donald Trump under et møte i Det hvite hus i november. Foto: Pablo Martinez Monsivais / AP / NTB scanpix
«HADDE VUNNET»: USAs president Barack Obama mener han kunne ha vunnet valget dersom han kunne ha stilt til en tredje periode. Her er han sammen med Donald Trump under et møte i Det hvite hus i november. Foto: Pablo Martinez Monsivais / AP / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

USAs president Barack Obama, som går av 20. januar, mener han kunne ha samlet nok støtte til å bli valgt for en tredje periode dersom reglene tillot det.

I et podcastintervju med sin tidligere rådgiver David Axelrod, sier Obama at flertallet av amerikanerne stiller seg bak forestillingen om et USA som er «tolerant og mangfoldig og åpent og fullt av energi».

- Og problemet er at det ikke alltid åpenbarer seg i politikken. Jeg er overbevist om denne visjonen, fordi jeg er sikker på at om jeg hadde stilt til valg igjen, og uttalt det tydelig, så tror jeg at jeg kunne ha mobilisert et flertall av amerikanerne til å samle seg bak det, sier Obama.

Skryter av Clinton

Han skryter samtidig av demokratenes presidentkandidat Hillary Clinton som tapte kampen om presidentjobben mot Donald Trump.

- Hun gjennomførte på strålende vis under virkelig tøffe forhold, sier han.

USAs grunnlov forbyr presidenter å sitte mer enn to fireårsperioder.

HYLLER TRUMP: Saddam Husseins datter Raghad har gitt en sjeldent intervju hvor hn hyller Donald Trump. Video: CNN Vis mer

Hillary Clinton fikk et flertall av det totale antall stemmer under presidentvalget i november. Opptellingen viser at hun fikk nesten 2,9 millioner flere stemmer enn Trump. Sistnevnte sikret seg imidlertid et overveldende flertall av valgmenn. USAs neste president heter derfor Donald J. Trump.

- Så klart sier han det

USAs påtroppende president brukte ikke lang tid på å komme med et svar til Obama.

«President Obama tror han ville ha vunnet mot meg. Så klart sier han det, men jeg sier UMULIG!», skriver Trump på Twitter.