Obama mener Sony ikke burde ha trukket «The Interview»

Holder pressekonferanse nå.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Før han dro på juleferie til Hawaii, holdt USAs president Barack Obama i kveld en oppsummerende pressekonferanse i Det hvite hus i Washington. Der oppsumerte han året i stort og smått, og annonserte blant annet at myndighetene ikke lenger anser det som nødvendig å berge bilindustrien.

Skattebetalerne har nå fått tilbake hver eneste krone av pengene som er brukt på industrien - og mer til -, og industrien er nå på sitt sunneste siden 2005,  hevdet han.

Du kan følge pressekonferansen her.

Men da han åpnet for spørsmål fra pressekorpset, var det Sony-skandalen som ble tatt opp først. Da Obama ble spurt om han syns det var feil av Sony å trekke «The Interview», etter trusler fra det som angivelig er hackere med tilknytning til Nord-Korea, var han klar: 

- Ja, jeg syns de gjorde en tabbe, sa Obama, som understreket at han hadde sympati og forståelse for at Sony handlet som de gjorde.

- Men jeg hadde ønsket at de hadde snakket med meg først, fortsatte han.

- Jeg elsker Seth Hadde de gjort det, hadde den amerikanske presidenten advart dem mot konsekvensene av å la seg diktere av en diktator.  

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer