Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Obama minnet sin mor og hilste til sin søster

- Skål, avsluttet fredsprisvinneren på norsk.

SKÅL: Obama fikk kjapt et glass rødvin på forespørsel og skålte til Alfred Nobels minne. Foto: AFP PHOTO/Jewel SAMAD
SKÅL: Obama fikk kjapt et glass rødvin på forespørsel og skålte til Alfred Nobels minne. Foto: AFP PHOTO/Jewel SAMAD Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Etter en middag bestående av reinsdyr, elg, torsk og akevitt-sorbé under nobelbanketten på Grand Hotel, var det dags for dagens andre Obama-tale.

- Dette er en ekstraordinær kveld, jeg ble totalt utmattet av talen i ettermiddag. Jeg snakket veldig lenge, og nå har jeg ikke så mye å si, sier Obama til applaus fra publikum.
 
- Først og fremst vil jeg takke nobelkomiteen for denne store ære ved å gi meg denne prisen. Ingen var mer overrasket enn meg, konstaterer Obama - ikke for første gang.

Obama spøkte om Jaglands tale til seg selv.

- Det var en flott tale, og at jeg nesten var overbevist om at jeg fortjente den, sa han til stor forlystelse blant publikum.

- Jeg vil også ta opp igjen et tema i begge våre taler. Det er den store makten denne prisen har i å løfte dem som andre ganger hadde blitt glemt. Å forstørre rettferdighetens vei når den møter motstand.

- Jeg er takknemlig overfor tidligere komitemedlemmer. Verden takker dere for jobben dere gjør. Det jeg vil gjøre er å skåle, når jeg får litt vin, sa Obama og fikk kjapt et glass vin.

Takket moren
Obama fortalte banketten at takket være visse privilegier han hadde i Washington, så var hans søster tilstede.

- Jeg vil gjerne skåle, hvis dere viser meg tålmodighet. Jeg vil ikke få henne til å gråte, men min søster er her i kveld. Tidligere i kveldens taler så ble min mor nevnt og jeg syntes det er verdt å si, at til en viss grad, er det i stor grad takket være nettopp henne at jeg står her og kan motta denne prisen.

- Så skål for Alfred Nobel.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media