Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Obama møter Dalai Lama trass i kinesisk protest

Nå er møtedatoen fastsatt. Forholdet mellom USA og Kina kan nå bristepunktet.

OMSTRIDT MØTE: USAs president Barack Obama møter tibetanernes åndelige leder Dalai Lama i Det hvite hus neste uke, trass store protester fra Kina. Foto: AFP PHOTO/MANDEL NGAN/TORU YAMANAKA/SCANPIX
OMSTRIDT MØTE: USAs president Barack Obama møter tibetanernes åndelige leder Dalai Lama i Det hvite hus neste uke, trass store protester fra Kina. Foto: AFP PHOTO/MANDEL NGAN/TORU YAMANAKA/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

President Barack Obama skal møte tibetanernes åndelige leder Dalai Lama i Det hvite hus neste uke, trass i heftige protester fra Kina.

En talsmann for Kinas utenriksdepartement, Ma Zhaoxu, oppfordret fredag USA til straks å legge til side planen om å møte Dalai Lama som ble kunngjort av Det hvite hus torsdag.

- Dalai Lama er en internasjonalt respektert religiøs leder og talsmann for tibetanernes rettigheter, og presidenten ser fram til å ta del i en konstruktiv dialog, sa talsmann for Det hvite hus, Robert Gibbs.

Obama er blitt kritisert for å ha utsatt møtet til etter at han besøkte Kina i november. Kina har tidligere uttrykt sterk misnøye med at Obama møter Dalai Lama, som Beijing regner som en oppvigler.

Presidenten møter Dalai Lama 18. februar i det såkalte kartrommet i Det hvite hus, ikke i det symboltunge Ovale kontor der han vanligvis tar imot statsledere.

Obama møter Dalai Lama til tross for at forholdet til Kina for tiden er spent etter at USA godkjente et større våpensalg til Taiwan, som Kina betrakter som en utbryterprovins.

USA trenger kinesisk støtte om han skal greie å få enstemmig tilslutning i FNs sikkerhetsråd for skjerpede sanksjoner mot Iran.

(NTB)


Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!