Obama og APEC støtter utsettelse av klimaavtale

Ingen juridisk bindene avtale vil bli vedtatt under klimakonferansen i København.

PUSTEROM FOR OBAMA: Utsettelsen av en endelig juridisk bindende klimaavtale vil gi USA og Obama-administrasjonen pusterom slik at USAs senat kan vedta en lov om reduksjon i utslippene. Her Obama sammen med Danmarks statsminister Lars Loekke Rasmussen. Foto: AFP PHOTO / SAUL LOEB
PUSTEROM FOR OBAMA: Utsettelsen av en endelig juridisk bindende klimaavtale vil gi USA og Obama-administrasjonen pusterom slik at USAs senat kan vedta en lov om reduksjon i utslippene. Her Obama sammen med Danmarks statsminister Lars Loekke Rasmussen. Foto: AFP PHOTO / SAUL LOEB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||(Dagbladet): President Obama, flere internasjonale ledere og APEC (Asia-Pacific Economic Cooperation) ga i dag støtte til en plan som bidrar til utsette vedtaket av en juridisk bindende klimaavtale til 2010.  

- Gitt tidsfaktoren og situasjonen i de enkelte land, må vi de kommende ukene rette oppmerksomheten inn på hva som er mulig og ikke la oss distrahere av det som ikke er mulig, sa Danmarks statsminister Lars Løkke Rasmussen til APEC-lederne søndag.  

«En avtale to skritt»For å forhindre en fullstendig fiasko under klimakonferansen i København har Rasmussen lagt frem en såkalt «en avtale to skritt»-plan. Noe som i realiteten gjør klimakonferansen i København til en mindre post på veien mot en større avtale under neste års toppmøte i Mexico City, skriver Financial Times.  

- To skritts-tilnærmingsmåten reflekterer den vurderingen som har blitt gjort av de involverte. En vurdering som konkluderer med at det er urealistisk å forvente en fullstendig internasjonal juridisk bindene avtale fra dags dato til klimakonferansen starter om 22 dager, sa Obamas økonomiske rådgiver Michael Froman til Financial Times.  

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer