Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Obama og Ban vil ha mer innsats mot ebola

President Barack Obama snakket mandag med FNs generalsekretær Ban Ki-moon om det akutte behovet for en mye mer robust internasjonal innsats mot ebola-epidemien i Vest-Afrika.

TRAPPER OPP: USAs president, Barack Obama, vil gjøre mer for å bekjempe ebola-epidemien. Foto:  AP Photo/Jacquelyn Martin
TRAPPER OPP: USAs president, Barack Obama, vil gjøre mer for å bekjempe ebola-epidemien. Foto: AP Photo/Jacquelyn Martin Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I en erklæring sendt ut av Det hvite hus heter det at de to lederne oppfordret til mye sterkere forpliktelser og raskere levering av assistanse til de tre hardest rammede landene.

Obama ba FNs medlemsland støtte FN-appellen om bistand og bidra med personell, utstyr og forsyninger som trengs for å få bukt med epidemien.

Obama snakket mandag også med Frankrikes president François Hollande, og de to ble enige om at behandlingssentre er noe av det som trengs mest. Frankrike har varslet at de skal bygge opp behandlingssentre i Guinea.

Over 4.000 mennesker har hittil dødd av viruset i Guinea, Sierra Leone og Liberia. Årsaken til at epidemien har kunnet komme ut av kontroll, er underutviklede helsesystemer i de tre fattige landene og en sein internasjonal respons.

USA forbereder seg på å sende 4.000 soldater i løpet av oktober som skal bygge opp behandlingssentre i Liberia.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!