Obama og Cameron diskuterer tiltak mot Libya

Planlegger et bredt spekter av tiltak. Målet er at Muammar Kadhafi går av.

TETT DIALOG: Storbritannias statsminister David Cameron og USAs president Barack Obama diskuterer et bredt spekter av tiltak mot Libya for at Muammar Kadhafi skal gå av. Foto: Scanpix
TETT DIALOG: Storbritannias statsminister David Cameron og USAs president Barack Obama diskuterer et bredt spekter av tiltak mot Libya for at Muammar Kadhafi skal gå av. Foto: ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Presidenten og statsministeren er enige om å fortsette planleggingen, inkludert i NATO, om et bredt spekter av mulige tiltak, heter det i en uttalelse fra Det hvite hus etter en telefonsamtale mellom de to i dag.

Mulige tiltak inkluderer overvåking, humanitær hjelp, håndhevelse av våpenembargoen og en flyforbudssone.

Ifølge Det hvite hus bør det være et felles mål overfor Libya å få en slutt på volden og at Libyas leder Muammar Kadhafi går av.

Washington har til nå vært betydelig mer reservert overfor forslaget om en flyforbudssone enn flere av sine allierte, og amerikanske tjenestemenn har påpekt at en flyforbudssone vil måtte innebære angrep mot Libyas luftforsvar.

Storbritannia og Frankrike har laget et forslag til FN-resolusjon om en flyforbudssone som ventes å bli lagt fram senere i uken.

(NTB)