Obama og Clinton møttes ansikt til ansikt

Overraskende møte i går kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Barack Obama møtte torsdag kveld sin slagne motstander Hillary Clinton for å drøfte hvordan de skal samle det demokratiske partiet.

En talsmann for Obama, Robert Gibbs, bekreftet at møtet fant sted, men han ville ikke si hvor, bortsett fra at det ikke var i privatboligen til Clinton slik pressen trodde.

Han ville heller ikke si noe konkret om hva som ble drøftet på møtet der de to rivalene møttes ansikt til ansikt etter en lang og til dels bitter nominasjonsstrid.

Nekter for at hun presser Obama

I et intervju med CNN nektet Obama å svare på spørsmål om han vurderer å velge Clinton til sin makker. Han ville bare si at han har større tro på en grundig prosess for å velge visepresident enn en rask en.

Hillary Clinton benekter at hun prøver å presse Barack Obama til å velge henne som visepresidentkandidat.

- Selv om Clinton har gjort det klart at hun vil gjøre alt hun kan for at en demokrat blir valgt til president, er hun ikke ute etter visepresidentposten, sa hennes talsmann Phil Singer i en erklæring torsdag.

Les også: Derfor er det en dårlig idé at Clinton blir Obamas visepresidentkandidat

Obama og Clinton møttes ansikt til ansikt

Singer sa det er helt opp til Obama å utpeke sin makker til presidentvalget til høsten.

Clinton lot det tidligere skinne igjennom at hun var åpen for å bli visepresidentkandidat, og flere av hennes tilhengere har iverksatt en samordnet innsats for å skaffe henne posten.

I erklæringen går det ikke fram om Clinton ville si ja om hun fikk et tilbud fra Obama.

Clinton ventes formelt å avblåse sin valgkamp lørdag og gi sin fulle støtte til Barack Obama etter at han sikret seg tilstrekkelig mange delegater til å bli valgt til Demokratenes kandidat på landsmøtet i august.

NTB

MØTTES I GÅR: Clinton og Obama møttes i går til en prat. Her er de fotografert under en debatt i vår. Foto: Jae C. Hong/AP/Scanpix
MØTTES I GÅR: Clinton og Obama møttes i går til en prat. Her er de fotografert under en debatt i vår. Foto: Jae C. Hong/AP/Scanpix Vis mer