PRØVER Å PÅVIRKE:  Demonstranter hindrer Angela Merkel og resten av topplederne som skal på miljømøtet G7 i nå fram til et luksushotell i Bayern. Dermed må de ta helikopteret fatt. Foto: Dimitrios Chantzaras/NurPhoto
PRØVER Å PÅVIRKE: Demonstranter hindrer Angela Merkel og resten av topplederne som skal på miljømøtet G7 i nå fram til et luksushotell i Bayern. Dermed må de ta helikopteret fatt. Foto: Dimitrios Chantzaras/NurPhotoVis mer

Obama og co hindret av demonstranter - må ta helikopter til miljømøte

Demonstranter sperrer vei som fører til luksushotellet i Bayern hvor G7-gruppen skal møtes.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet forsøker å hindre demonstrantene fra å komme seg lenger fram mot hotellet Schloss Elmau i Garmisch-Partenkirchen hvor lederne skal møtes søndag, sier sikkerhetskilder til nyhetsbyrået Reuters.

Tolv av demonstrantene satte seg ned på en vei som fører til hotellet. Sju forlot stedet frivillig, mens fem ble slept av gårde, ifølge politiet.

Tysklands statsminister Angela Merkel møter søndag lederne av Storbritannia, Canada, Frankrike, Italia, Japan, USA og EU. Det er ventet at møtet vil dreie seg om klimaendringer, global pandemi, uro i Midtøsten og Ukraina-konflikten. Presidentflyet Air Force One landet søndag morgen i München med USAs president Barack Obama.

Også lørdag var det store demonstrasjoner mot G7-toppmøtet i Tyskland. Markeringene utviklet seg til sammenstøt mellom politiet og demonstranter. Ifølge sykehuskilder måtte flere til behandling etter sammenstøtene og det er anslått at 30 personer er lettere skadd.

Demonstrasjonene startet torsdag da 35.000 mennesker samlet seg i München. De ba politikerne gjøre noe aktivt for å bremse klimaendringene og ta seg av de sosiale konsekvensene av globalisering.
(NTB)