<strong>KLIMA:</strong> USAs president Barack Obama og skuespiller Leonardo DiCaprio slo et slag for klimaet under et arrangement utenfor Det hvite hus. Foto: Yuri Gripas / Reuters / NTB scanpix.
KLIMA: USAs president Barack Obama og skuespiller Leonardo DiCaprio slo et slag for klimaet under et arrangement utenfor Det hvite hus. Foto: Yuri Gripas / Reuters / NTB scanpix. Vis mer

Obama og DiCaprio med felles klimaoppfordring: - Tror du ikke på klimaendringene, tror du ikke på fakta

DiCaprio med spark til Donald Trump.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

USAs president Barack Obama og skuespiller Leonardo DiCaprio stilte opp sammen på plenen utenfor Det hvite hus for å rekruttere flere til kampen mot klimaendringene.

Opptrinnet skjedde mandag i forbindelse med en musikk- og teknologifestival som holdes utenfor Det hvite hus. Presidenten sa til publikum at verden kjemper mot tiden i forsøket på å stanse klimaendringene.

Han ga verdenssamfunnet karakteren «ikke gjennomført» på arbeidet som er gjort så langt, men la til at «den gode nyheten er at vi fortsatt kan bestå prøven».

– Jeg pleier å være en forsiktig optimist når det gjelder vår mulighet til å få til en endring, sa presidenten.

Leonardo DiCaprio, som støtter Hillary Clinton i presidentvalgkampen, slo fast at forskerne er enige om farene ved klimaendringene og at «diskusjonen nå er over».

– Hvis du ikke tror på klimaendringene, tror du ikke på fakta eller på vitenskap. Og derfor bør du etter min mening ikke tillates å ha et offentlig embete, sa han i en det som trolig er en henvisning til presidentkandidat Donald Trump, som har sagt at klimaendringene er en svindel.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer