Obama og Merkel diskuterte etterretningssamarbeid

USAs president Barack Obama forsøkte tirsdag å reparere skadene som er oppstått i forholdet til Tyskland, som følge av avsløringer om amerikansk spionasje.

SNAKKET: USAs president, Barack Obama og Tysklands forbundskansler, Angela Merkel, har begynt å prate sammen etter avsløringene av amerikansk spionasje mot Tyskland. Foto: REUTERS/Michael Sohn/Pool/Files
SNAKKET: USAs president, Barack Obama og Tysklands forbundskansler, Angela Merkel, har begynt å prate sammen etter avsløringene av amerikansk spionasje mot Tyskland. Foto: REUTERS/Michael Sohn/Pool/Files Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Tyskland utviste i forrige uke CIAs stasjonssjef i Berlin, som en reaksjon på at amerikansk etterretning angivelig har hatt spioner både i det tyske forsvaret og i landets etterretningstjeneste BND.

Forholdet var fra før anstrengt etter avsløringer om at amerikansk etterretning har avlyttet telefonen til statsminister Angela Merkel.

Tirsdag ringte president Barack Obama Merkel, blant annet for å diskutere et fortsatt etterretningssamarbeid mellom de to land.

- Presidenten og forbundskansleren utvekslet synspunkter på etterretningssamarbeidet mellom USA og Tyskland, og presidenten sa at han vil holde tett kontakt for å sikre at samarbeidet blir bedre, heter det i en kunngjøring fra Det hvite hus.

De to diskuterte også andre spørsmål i løpet av samtalen, blant annet konflikten i Ukraina og framdriften i atomforhandlingene med Iran, heter det videre.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer