Obama og Putin «synlig forlegne»

Møtte hverandre for første gang.

TOK EN TITT: President Barack Obama kikket ut vinduet til statsminister Vladimir Putin. Foto: REUTERS/Jim Young/SCANPIX
TOK EN TITT: President Barack Obama kikket ut vinduet til statsminister Vladimir Putin. Foto: REUTERS/Jim Young/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

USAs og Russlands mektigste menn føler hverandre på tennene. Statsminister Vladimir Putin overøser president Barack Obama med vakre ord - men kroppsspråket forteller en annen historie.

De to var «synlig forlegne» da de tirsdag møttes i Moskva, skriver nyhetsbyrået Reuters. Obamas bemerkning for kort tid siden, da han kalte Putin «en mann med den ene foten hengende fast i fortiden», så ut til å prege stemningen.

Putins velkomst til Obama var da også omstendelig snarere enn hjertelig.

- Historien om forholdet mellom Russland omfatter svært mange ulike anledninger og begivenheter av la oss si ulik farge, sa han.

«Grå stemning»

- Det var tider da forholdet oss imellom blomstret ganske bra. Men det var også perioder da stemningen, for å si det slik, var nokså grå våre to nasjoner imellom, fortsatte den russiske statsministeren, som i stor grad unngikk øyekontakt med Obama.

Obama snakket mer rett fram og la an en mer optimistisk tone.

- Vi mener dette er en utmerket anledning til å styrke grunnlaget for forholdet mellom USA og Russland, sa presidenten før han og den russiske statsministeren gikk for å drikke te.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer