- ENIGE: Det er oppnådd enighet i Senatet om en avtale som skyver budsjettstupet i USA to måneder fram i tid. Foto: Michael Reynolds / EPA / Scanpix
- ENIGE: Det er oppnådd enighet i Senatet om en avtale som skyver budsjettstupet i USA to måneder fram i tid. Foto: Michael Reynolds / EPA / ScanpixVis mer

Obama og republikanerne enige om budsjettavtale

Det er oppnådd enighet i Senatet om en avtale som skyver budsjettstupet to måneder fram i tid, opplyser kilder i Obama-administrasjonen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge kildene er avtalen inngått mellom visepresident Joe Biden og republikanernes majoritetsleder Mitch McConnell, og Biden jobbet sent mandag kveld med å få de øvrige demokratene i Senatet med på laget.

Dersom det ikke foreligger enighet om neste års budsjett ved årsskiftet, har Kongressen tidligere vedtatt at det automatisk skal kuttes drøyt 600 milliarder kroner i statsbudsjettet, samtidig som det innføres skatteøkning for de rikeste.

Ifølge avtalen blir imidlertid det såkalte budsjettstupet nå skjøvet to måneder fram i tid. Det kan vel å merke først skje dersom Senatet i en avstemning slutter seg til avtalen, og at Representantenes hus deretter gjør det samme.

Ifølge Washington Post vil en slik avstemning neppe kunne finne sted i Representantenes hus før om en dag eller to.

(NTB)