Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Obama øker bevilgningene til «norske» jagerfly

Kampflyet Norge planlegger å kjøpe blir budsjettvinner i Obamas 2011-budsjett.

HEKTISK: Obama legger fram sitt budsjettforslag for 2011 i morgen, mandag. De første lekkasjene er allerede ute.  Foto: REUTERS / Larry Downing / SCANPIX
HEKTISK: Obama legger fram sitt budsjettforslag for 2011 i morgen, mandag. De første lekkasjene er allerede ute. Foto: REUTERS / Larry Downing / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Obamas budsjettforslag for 2011 inneholder en økning i bevilgningene til kampflyet Norge planlegger å kjøpe, ifølge The New York Times.

Avisa har fått tilgang til deler av budsjettforslaget for skatteåret 2011. Hele forslaget legges ifølge NTB fram i morgen, mandag.

Flere militære programmer kommer godt ut av det. 

22000 milliarderBlant disse er utviklingen av jagerflyet F-35, også kjent som Joint Strike Fighter (JSF), i tillegg til Pentagons spesialstyrker og hærens helikopteravdeling. JSF er identisk med flyet Norge planlegger å kjøpe.

Totalt vil budsjettet være på 3800 milliarder dollar, ifølge New York Times - noe som tilsvarer 22360 milliarder norske kroner.

Delstater som sliter økonomisk, skal få nærmere 150 milliarder kroner i ekstra midler.

Og Obama vil ifølge AP også opprette et støttefond for byer som tar på seg ansvaret for å arrangere rettssaker for terrormistenkte.

Dropper månen11. september-mesterhjernen Khalid Sheikh Mohammed skulle eksempelvis opprinnelig for retten på Manhattan, men dette er nå ansett som for vanskelig å gjennomføre, og rettssaken må flyttes.

Planene om en ny bemannet måneferd vil imidlertid bli droppet, skriver NTB.

Måneplanene blir et av ofrene for Obamas behov for å spare inn der han kan - med to kriger, en mulig helsereform, dundrende gjeld og arbeidsløshet på omkring 10 prosent å forholde seg til.STØTTES: JSF-flyet, som Norge planlegger å kjøpe. Foto: Dagbladet
STØTTES: JSF-flyet, som Norge planlegger å kjøpe. Foto: Dagbladet Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!