Obama øker bevilgningene til «norske» jagerfly

Kampflyet Norge planlegger å kjøpe blir budsjettvinner i Obamas 2011-budsjett.

HEKTISK: Obama legger fram sitt budsjettforslag for 2011 i morgen, mandag. De første lekkasjene er allerede ute.  Foto: REUTERS / Larry Downing / SCANPIX
HEKTISK: Obama legger fram sitt budsjettforslag for 2011 i morgen, mandag. De første lekkasjene er allerede ute. Foto: REUTERS / Larry Downing / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||

Obamas budsjettforslag for 2011 inneholder en økning i bevilgningene til kampflyet Norge planlegger å kjøpe, ifølge The New York Times.

Avisa har fått tilgang til deler av budsjettforslaget for skatteåret 2011. Hele forslaget legges ifølge NTB fram i morgen, mandag.

Flere militære programmer kommer godt ut av det. 

22000 milliarderBlant disse er utviklingen av jagerflyet F-35, også kjent som Joint Strike Fighter (JSF), i tillegg til Pentagons spesialstyrker og hærens helikopteravdeling. JSF er identisk med flyet Norge planlegger å kjøpe.

Totalt vil budsjettet være på 3800 milliarder dollar, ifølge New York Times - noe som tilsvarer 22360 milliarder norske kroner.

Delstater som sliter økonomisk, skal få nærmere 150 milliarder kroner i ekstra midler.

Og Obama vil ifølge AP også opprette et støttefond for byer som tar på seg ansvaret for å arrangere rettssaker for terrormistenkte.

Dropper månen11. september-mesterhjernen Khalid Sheikh Mohammed skulle eksempelvis opprinnelig for retten på Manhattan, men dette er nå ansett som for vanskelig å gjennomføre, og rettssaken må flyttes.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer