TALTE FRA NATO-PODIUM: Barack Obama, som for tiden er i Warszawa i Polen og deltar på NATO-toppmøtet der, talte om Dallas-skytinga tidligere i formiddag. Video: CNN Vis mer

Obama om Dallas-skytinga: - Planlagt og grusomt

USAs president Barack Obama.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tolv politibetjenter er skutt hvorav fem er bekreftet døde etter et skyteangrep mot politiet i Dallas, Texas.

To sivilpersoner skal også være skadd, ifølge Washington Post, og det som beskrives som to snikskyttere skal stå bak.

Talte fra Polen

ØYENVITNE: Michael Kevin havnet midt i politiskytingen i Dallas i USA. Se den dramatiske øyenvitnevideoen. Video: CNN Vis mer

Fra Warszawa i Polen, fra NATO-toppmøtet som pågår der, talte USAs president Barack Obama på direkte-TV om skyteangrepet i Dallas. Fra talerstolen i Polen fordømte han angrepet.

- Disse politibetjentene ble pekt ut. Angrepet var ondsinnet, planlagt og grusomt, slo Obama fast.

Videre fortalte presidenten at han hadde vært i kontakt med Dallas-ordfører Mike Rawlings om angrepet, og at han ville tilby Dallas all assistanse de måtte behøve for å håndtere denne tragedien.

POLITIMASSAKER: Flere tusen møtte opp i Dallas for å protestere mot politimord som har skjedd tidligere denne uken. Plutselig ble det avfyrt skudd. Her ser du mange mennesker som rømmer gatene og tar dekning. Video: NTB Scanpix/Reuters Vis mer

- Jeg formidlet til ham at vi, alle amerikanere, er forferdet over denne hendelsen. Vi står bak og føler med de pårørte og politiet i Dallas, sier Obama.

- Disse politibetjentene gjorde bare jobben sin. De holdt folk trygge under en fredlig demonstrasjon, la presidenten til.

Han gjentok den informasjonen politiet har gitt ut om saken, blant annet at det er flere mistenkte. Han slo fast at i tiden framover, så vil vi lære mer om motivene til skytterne som så langt er ukjent.

- Vi vet at disse personene var bevæpnet med kraftige våpen, som gjør angrep som dette mer dødelig og enda mer tragisk. I dagene som kommer er vi nødt til å ta denne virkeligheten over oss, la han til.

- Vi er med dere

På podiet med Obama, sto blant andre EU-rådets president Donald Tusk.

- Vi er med dere, sa Tusk, etter å ha uttrykt sin sympati til folket i Dallas.

Politibetjentene ble beskutt under en demonstrasjon mot politivold mot svarte amerikanere. Alle politibetjentene som ble skutt, holdt vakt under det som var en fredelig demonstrasjon.

Dagbladet oppdaterer saken.

Politimassakeren: Vitner i Dallas forteller om hva de så. To av dem forteller hvordan en politimann ble skutt på åpen gate. Det er også to som deltok i den fredelige demonstrasjonen, som var tilstede da de første skuddene ble avfyrt. Video:CNN Vis mer