Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Obama om Trumps erfaring med å treffe verdensledere: - Miss Sverige, Miss Argentina, Miss Aserbajdsjan

Prøvde seg som komiker for siste gang.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): President Barack Obama forsøkte seg i natt en siste gang som komiker på den årlige festen som arrangeres av pressefolkene som jobber med å dekke presidenten og det som skjer i Det hvite hus.

Han dro selvsagt vitser om mennene og kvinnen som kjemper for å overta presidentvervet etter ham.

- Neste år kommer det til å stå en annen her, og hvem vet hvem hun vil være, sa Obama.

TIDLIGERE MISSEKONGE: Donald Trump, her fotografert med Erin Brady, Miss USA i 2013. Foto: REUTERS / Steve Marcus / NTB scanpix
TIDLIGERE MISSEKONGE: Donald Trump, her fotografert med Erin Brady, Miss USA i 2013. Foto: REUTERS / Steve Marcus / NTB scanpix Vis mer

- Hvis dette materialet funker, så kommer jeg til å bruke det for Goldman Sachs neste år. Så kan jeg tjene noen «skikkelige Tubmans», sa han.

Hillary Clinton, som Obama ikke gjør mye for å skjule at han støtter i kampen for å bli president, har fått mye kritikk for å ha holdt noen svært godt betalte taler investeringsbanken Goldman Sachs. Hun har nektet å offentliggjøre talene, noe blant annet Bernie Sanders har kritisert henne for. «Tubmans» refererer til Harriet Tubman, den tidligere slaven og afroamerikansk borgerrettsforkjemperen, som kommer til å pryde 20 dollarsedlene i framtiden.

Han kalte også 74 år gamle Bernie Sanders demokratenes «lovende håp for framtiden». Om Donald Trump sa Obama blant annet:

- Han har masse erfaring med å treffe ledere fra verden over. Miss Sverige, Miss Argentina, Miss Aserbajdsjan.

Trump har ledet og eid rettighetene til merkevaren Miss Universe.

Obama selv er mer populær enn noensinne. Han bemerket det selv også.

UPS: President Barack Obama lot som han forsnakket seg med et «Obama out!». Foto: REUTERS / Yuri Gripas / NTB scanpix
UPS: President Barack Obama lot som han forsnakket seg med et «Obama out!». Foto: REUTERS / Yuri Gripas / NTB scanpix Vis mer

- Forrige gang jeg var så høy var mens jeg studerte, vitset han, med en referanse til egen rusbruk i yngre dager, som han selv har redegjort for tidligere.

Han sa videre at han ikke ante hvorfor han var så populær nå, og da ble det «tilfeldigvis» vist bilder av Donald Trump og Ted Cruz i bakgrunnen.

Han avsluttet med å si «Obama out», før han slapp mikrofonen og gikk ut, ifølge Vox trolig en referanse til basketstjerna Kobe Bryants avskjedsgest «Mamba Out».

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Hele Norges coronakart