Obama oppmuntret etter møtet med Merkel

Møttes under G20-toppmøtet i Mexico mandag 18. juni.

OPPMUNTRET: President Barack Obama følte seg oppmuntret etter samtalen med Tysklands statsminister Angela Merkel under G20-toppmøtet i Mexico mandag. Her er den australske statsministeren Julia Gillard, USAs president Barack Obama, Spanias statsminister Mariano Rajoy og Tysklands forbundskansler Angela Merkel. Foto JASON REED / REUTERS / NTB SCANPIX
OPPMUNTRET: President Barack Obama følte seg oppmuntret etter samtalen med Tysklands statsminister Angela Merkel under G20-toppmøtet i Mexico mandag. Her er den australske statsministeren Julia Gillard, USAs president Barack Obama, Spanias statsminister Mariano Rajoy og Tysklands forbundskansler Angela Merkel. Foto JASON REED / REUTERS / NTB SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

President Barack Obama følte seg oppmuntret etter samtalen med Tysklands statsminister Angela Merkel under G20-toppmøtet i Mexico mandag.

- Presidenten ble oppmuntret over det han fikk høre, angående de diskusjoner som nå pågår i Europa om hvilken vei de skal følge for å takle krisen, sier Obamas talsmann Jay Carney.

- De to lederne ble enige om å samarbeide tett, blant annet under dette G20-toppmøtet, for å samle støtte for det som må gjøres i Europa og resten av verden for å stabilisere situasjonen og skape vekst og arbeidsplasser, sier Carney.

Merkel understreket overfor den amerikanske presidenten viktigheten av å føre en ansvarlig finanspolitikk for å møte gjeldskrisen i Hellas og de problemer som har tårnet seg opp i andre europeiske land.

Obama har i likhet med sin franske kollega François Hollande lagt vekt på vekstskapende tiltak og advart mot å tro at man kan snu utviklingen ved hjelp av budsjettkutt alene.

Merkel understreket mandag at den påtroppende regjeringen i Hellas må leve opp til de strenge krisekravene fra EU og pengefondet IMF.

- Et valg vil ikke endre forpliktelsene som Hellas har tatt på seg. Vi kan ikke kompromisse om reformer som vi har blitt enige om, sa Merkel i forkant av G20-toppmøtet.

Hellas har fått store kriselån fra EU og Det internasjonale pengefondet (IMF), mot å gjennomføre strenge innstrammingstiltak som rammer mange grekere hardt.

(NTB)