TALTE TIL TROPPENE: Soldatene lytter mens Barack Obama taler ved det amerikanske forsvarets  såkalte «Central Command» i Florida (Red. anm: Dette betyr ikke sentralkommando, det er et hovedkvarter for styrker bl.a plassert i Sentral-Asia, Nord-Afrika og Midtøsten) Foto: Joe Raedle/Getty Images/AFP / NTB Scanpix
TALTE TIL TROPPENE: Soldatene lytter mens Barack Obama taler ved det amerikanske forsvarets såkalte «Central Command» i Florida (Red. anm: Dette betyr ikke sentralkommando, det er et hovedkvarter for styrker bl.a plassert i Sentral-Asia, Nord-Afrika og Midtøsten) Foto: Joe Raedle/Getty Images/AFP / NTB ScanpixVis mer

Obama: Over 40 land vil hjelpe til i kampen mot IS

Over 40 land har tilbudt seg å hjelpe koalisjonen som skal kjempe mot Den islamske staten (IS), sier USAs president Barack Obama.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Han avviser nok en gang at det er aktuelt å iverksette en amerikansk bakkeoperasjon i Irak.

- De amerikanske styrkene som er blitt utplassert i Irak, har ikke og kommer ikke til å ha et kampoppdrag, sa Obama da han talte til amerikanske soldater ved USAs «Central Command» i Florida onsdag. Dette er hovedkvarteret til USAs styrker i Midtøsten, Sentral-Asia og Nord-Afrika.

Forsikringen kommer dagen etter at USAs forsvarssjef Martin Dempsey sa at det kan bli aktuelt å bruke amerikanske militærrådgivere på bakken når irakiske styrker iverksetter større angrep mot IS.

(NTB)