Obama: Over 40 land vil hjelpe til i kampen mot IS

Over 40 land har tilbudt seg å hjelpe koalisjonen som skal kjempe mot Den islamske staten (IS), sier USAs president Barack Obama.

TALTE TIL TROPPENE: Soldatene lytter mens Barack Obama taler ved det amerikanske forsvarets  såkalte «Central Command» i Florida (Red. anm: Dette betyr ikke sentralkommando, det er et hovedkvarter for styrker bl.a plassert i Sentral-Asia, Nord-Afrika og Midtøsten) Foto: Joe Raedle/Getty Images/AFP / NTB Scanpix
TALTE TIL TROPPENE: Soldatene lytter mens Barack Obama taler ved det amerikanske forsvarets såkalte «Central Command» i Florida (Red. anm: Dette betyr ikke sentralkommando, det er et hovedkvarter for styrker bl.a plassert i Sentral-Asia, Nord-Afrika og Midtøsten) Foto: Joe Raedle/Getty Images/AFP / NTB ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Han avviser nok en gang at det er aktuelt å iverksette en amerikansk bakkeoperasjon i Irak.

- De amerikanske styrkene som er blitt utplassert i Irak, har ikke og kommer ikke til å ha et kampoppdrag, sa Obama da han talte til amerikanske soldater ved USAs «Central Command» i Florida onsdag. Dette er hovedkvarteret til USAs styrker i Midtøsten, Sentral-Asia og Nord-Afrika.

Forsikringen kommer dagen etter at USAs forsvarssjef Martin Dempsey sa at det kan bli aktuelt å bruke amerikanske militærrådgivere på bakken når irakiske styrker iverksetter større angrep mot IS.

(NTB)