Obama overrasket journalist på 89-årsdagen

Presidenten hadde selv bursdag, men feiret Helen Thomas med sang og muffins.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Helen Thomas er et journalistisk ikon i USA, hun har dekket hver eneste president siden John F. Kennedy og var det første kvinnelige medlemmet av korrespondentforeningen i Det Hvite Hus.

Obama dukket uannonsert opp i Det Hvite Hus' presserom for å hedre kvinnen han deler fødselsdag med. Obama fylte 48 og Helen Thomas 89.

Kom med muffins
Presidenten ledet an i bursdagssangen sammen med et rom av journalister som feiret 89-åringen. Obama kom med et fat med muffins og så på da Thomas blåste ut lysene.

Selv om Obama selv hadde bursdag var det Thomas som fikk oppmerksomheten, noe veteranen selv ble svært så rørt over.

- Mine bursdagsønsker er verdensfred og en skikkelig helsereform, fortalte Thomas den sittende presidenten.

Kritiserte Obama
Helen Thomas har ikke alltid smilt og vært fornøyd med Barack Obama, senest 1. juli sammenlignet hun presidenten med Richard Nixon.

Det var i forbindelse med kontrollen Obama utøver ovenfor presserommet at Thomas uttalte at «selv ikke Richard Nixon forsøkte å kontrollere pressen slik som Obama gjør».

- Hva i helvete tror de vi er? Dukker? Det er meningen at de skal ligge unna våre saker, de er våre offentlige tjenestemenn. Vi betaler dem, sa en frustrert Helen Thomas til CNSNews.com.

Selv om Obama fikk så hatten passet av Thomas, får han ikke samme skussmål som sin forgjenger.

- Han er den verste presidenten vi har hatt, sa Thomas om George W. Bush, mannen som flyttet henne fra sin faste plass på første rad til den bakerste.