Obama på hemmelig Afghanistan-besøk

Skal signere avtale om USAs rolle etter tilbaketrekninga.

MØTER PRESIDENT KARZAI:  Barack Obama er på besøk i Afghanistan for å møte landets president Hamid Karzai. Sammen vil de signere en avtale om USAs rolle etter at amerikanske tropper har trukket seg ut av det Afghanistan. Her har presidenten nettop landet på Bagram i Kabul. Foto: AP
MØTER PRESIDENT KARZAI: Barack Obama er på besøk i Afghanistan for å møte landets president Hamid Karzai. Sammen vil de signere en avtale om USAs rolle etter at amerikanske tropper har trukket seg ut av det Afghanistan. Her har presidenten nettop landet på Bagram i Kabul. Foto: AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den drøyt sju timer lange visitten har stor symbolsk verdi for presidenten. Ved å besøke landet kaster han glans over amerikanernes innsats i landet, som startet i etterkant av terrorattentatet mot World Trade Center i 2001.

Presidenten vil også gi en tale om landets innsats i Afghanistan under oppholdet. Talen skal kringkastes på amerikansk TV, og skjer nøyaktig ett år etter den tidligere al-Qaida-lederen Osama Bin Ladens død.

Det offisielle formålet med besøket er undertegnelsen av en avtale om USAs rolle i Afghanistan etter at amerikanske tropper har trukket seg ut mot slutten av 2014.

Dette er Obamas tredje besøk til landet som president. Forrige gang var i desember 2010.

Hemmelig Flere afghanske medier meldte at Obama var i landet i formiddag norsk tid, men presidentens besøk ble ikke bekreftet før i kveld.

En rekke medier som ble med på den 13 timer lange flyturen måtte gå med på å holde reiseplanene hemmelig inntil Obama var trygt på bakken etter en helikoptertur over Kabul.

Afghanistans hovedstad har den siste tida vært åsted for flere dødelige Taliban-ledede angrep. Seinest i midten av april slo Taliban til mot NATO-hovedkvarteret og flere ambassader i hovedstaden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer