- Obama positiv til norsk-mexicansk forslag

Obama har en «positiv grunninnstilling» til forslaget, mener miljøvernminister Erik Solheim.

PRATET OM KLIMA: Statsminister Jens Stoltenberg tok opp det norsk-mexicanske finansieringsforslaget med USAs president, Barack Obama, da Obama var i Oslo for å motta Nobels fredspris. Foto: AP Photo/Scanpix/Hakon Mosvold Larsen, Pool
PRATET OM KLIMA: Statsminister Jens Stoltenberg tok opp det norsk-mexicanske finansieringsforslaget med USAs president, Barack Obama, da Obama var i Oslo for å motta Nobels fredspris. Foto: AP Photo/Scanpix/Hakon Mosvold Larsen, Pool Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| KØBENHAVN/OSLO (Dagbladet.no): På en hasteinnkalt pressekonferanse i ettermiddag lanserte statsminister Jens Stoltenberg et felles norsk-mexicansk forslag til finanisieringsmodell for å støtte klimatiltak i u-land. Dette er et avgjørende punkt i klimaforhandlingene.Modellen innebærer at det etableres et Grønt Fond. Pengene skal komme fra statlige bidrag og fra auksjonering av utslippskvoter. Stoltenberg anslår at det kan utgjøre 30-40 milliarder dollar årlig i 2020. Nå er håper Stoltenberg at også Storbritannia, Australia og aller viktigst, USA, støtter forslaget.

Snakket med ObamaPå torsdag tok Jens Stoltenberg opp Norges og Mexicos felles forslag med Barack Obama da han møtte opp på Statsministerens kontor i forbindelse med Nobelpriseutdelingen. Men hva Obama sa, vil ikke Stoltenberg røpe. Stoltenberg understreket likevel at det norsk-mexicanske forslaget er i tråd med forslaget fra amerikanerne.

- Det er en tankegang som ikke er fremmed for amerikanerne. Det er et forslag som er i tråd med det amerikanske forslaget om å bruke sju prosent av de amerikanske kvotene på å finansiere fattige lands utslipp, sier Stoltenberg til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer