Obama positiv

- Nytt og bra, men bosettingene må bort, sier Stoltenberg.

POSITIVT:  President Barack Obama - her fra en pressekonferanse i Det hvit hus sist fredag - kom i kveld med positive signaler til det israelske utspillet.  Foto: EPA/SCANPIX.
POSITIVT: President Barack Obama - her fra en pressekonferanse i Det hvit hus sist fredag - kom i kveld med positive signaler til det israelske utspillet. Foto: EPA/SCANPIX. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det er et viktig skritt i riktig retning når Israels statsminister Benjamin Netanyahu nå åpner for en tostatsløsning, sier USAs president Barack Obama.

I en tale søndag åpnet Netanyahu for første gang for opprettelsen av en palestinsk stat, gitt at den er demilitarisert.

- Presidenten er glad for dette viktige framskrittet i statsminister Netanyahus tale, sier Robert Gibbs, som er pressetalsmann i Det hvite hus.

Obama har gjentatte ganger stilt krav om at det må opprettes en palestinsk stat som skal eksistere side om side med Israel.

- Obama mener en tostatsløsningen kan og må ivareta Israels sikkerhet og palestinernes legitime krav om en levedyktig stat, og han er glad for at statsminister Netanyahu gir sin tilslutning til dette målet, sier Gibbs.

Stoltenberg: mye gjenstår

Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) mener det er positivt at den israelske statsministeren godtar en palestinsk stat, men sier det fortsatt gjenstår mange detaljer det skal forhandles om.

- Det er nytt og det er bra at statsminister Benjamin Netanyahu nå godtar en palestinsk stat. Så gjenstår det mange vilkår og detaljer det skal forhandles om, sier Stoltenberg til NTB.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer