Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Obama punget ut for drømmevilla i Washington

Leie ble til eie.

KJØPT: Barack og Michelle Obama har kjøpt teglsteinsvillaen som de har bodd i siden de flyttet ut av Det hvite hus. Foto: AP Photo / Andrew Harnik / NTB scanpix
KJØPT: Barack og Michelle Obama har kjøpt teglsteinsvillaen som de har bodd i siden de flyttet ut av Det hvite hus. Foto: AP Photo / Andrew Harnik / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I fjor høst ble det kjent at Barack Obama, kona Michelle og de to drøtrene Malia og Sasha skulle bli boende i Washington etter at Donald Trump tok over som USAs president.

De flyttet til et herskapshus i den eksklusive bydelen Kalorama i Washington DC, bare litt over tre kilometer unna presidentboligen. Huset leide de av Joe Lockhart, tidligere pressesjef for Bill Clinton, og hans kone Giovanna Gray.

Pris: 70 millioner

Alt tyder på at Obama-familien har funnet seg godt til rette i det nye huset, som er på romslige 750 kvardratmeter, for nå har de bestemt seg for å gå fra å leie til å eie, skriver Washington Post.

Prislappen? 8,1 millioner dollar, eller ca. 70 millioner norske kroner.

Ifølge talsperson for Barack Obama, Kevin Lewis, var kjøpet noe som framstod som logisk for Obama-familien-

- Gitt at presidenten og fru Obama kommer til å være i Washington i minst to og et halvt år til, så var det logisk for dem å kjøpe et hjem i stedet for å fortsette å leie eiendom, sier Lewis.

Barack Obama har tidligere uttalt at familien vil fortsette å bo i den amerikanske hovedstaden fram til datteren Sasha fullfører videregående skole i 2018. Nå ser det altså ut til at de blir i Washington minst ett år lenger.

Luksuriøs

Boligen familien nå har kjøt skal være svært luksuriøs med tregulv, innslag av marmor, og en egen «au-pair-suite».

Boligen har åtte soverom og ni og et halvt bad. I huset er det også to kjøkken, kontor, peisestue og et trimrom der familien kan trene.

At Barack og Michelle Obama har økonomisk armslag til å kjøpe teglsteinsvillaen, er hevet over enhver tvil. Eks-presidenter i USA får rundt 180 000 dollar - rundt 1,3 millioner norske kroner - i årlig pensjon. I tillegg får de rundt 200 000 dollar som skal dekke medisinsk støtte, stab, kontor- og reisevirksomhet.

Rekorddyr bokkontrakt

Men det er ikke der Obama får de store summene fra. Tidligere i år ble det nemlig kjent at USAs forrige president og førstedame skal skrive sine memoarer.

Etter en opphetet auksjonsrunde om bokrettighetene ble det kjent at det var det amerikanske forlaget Penguin Random House som var villig til å betale mest.

65 millioner dollar, eller rundt 550 millioner norske kroner, var prisen, ny prisrekord for en presidents memoarer.

Noe som også skulle være nok til både teglsteinsvilla og salt i grøten for Obama-familien.

Hele Norges coronakart