HELT TAUS:  Obama og Det hvite hus ønsker ikke å kommentere hvor de ga en tjenestemann i det hvite ut sparken for upassende meldinger på Twitter. Foto: REUTERS/Kevin Lamarque
HELT TAUS: Obama og Det hvite hus ønsker ikke å kommentere hvor de ga en tjenestemann i det hvite ut sparken for upassende meldinger på Twitter. Foto: REUTERS/Kevin LamarqueVis mer

Obama-rådgiver langet ut på Twitter og fikk sparken

Levde et dobbeltliv på nettet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jofi Joseph har bidratt i forhandlingene med Iran om landets atomprogram, og ledet ikkespredningsarbeidet i sikkerhetsrådet til Barack Obama.

Tjenestemannen i Det hvite hus spydde edder og galle om amerikanske politikere på Twitter. Da identiteten hans ble kjent, måtte han pakke sakene sine og gå.

Under brukernavnet @NatSecWonk la han ut flere hundre skarpe meldinger på Twitter. Flere av dem handlet om amerikanske politikere, som fikk så hatten passet av den anonyme brukeren.

Om Clinton I den korte biografien om seg selv på nettstedet skrev Joseph at han var en «ivrig følger av utenriks- og sikkerhetsdebatten» og at han «sa det alle andre bare tenkte».

På kontoen spekulerte Joseph i det vide og brede om de politiske motivene som lå bak ting kollegene i administrasjonen gjorde. Blant annet la han ut flere spekulasjoner om Ben Rhodes, Obamas talsmann for nasjonale sikkerhetsspørsmål.

Tidligere utenriksminister og en mulig presidentkandidat i 2016, Hillary Clinton, levnes heller ikke mye ære av tjenestemannen. Hun «har få politiske mål og ingen seire», ifølge Joseph på Twitter.

Avslørt Flere av meldingene bærer også preg av å være forsøk på humor. USAs FN-ambassadør Samantha Power ble latterliggjort for sin Twitter-bruk.

- Kan noen igjen fortelle @AmbassadorPower at Bashar al-Assad trolig ikke følger hennes Twitter-feed?

Da det til slutt ble avslørt at det var Joseph som sto bak kontoen fikk han sporenstreks sparken, men Det hvite hus ønsker ikke å kommentere saken.

Selv sier Joseph at han nå er en angrende synder.

- Det som startet som et forsøk på en parodi over Washington-kulturen utviklet seg over tid til å omfatte en rekke upassende og ondsinnede kommentarer. Jeg har det fulle ansvaret for dette og beklager til alle jeg fornærmet, sier han til Politico. (NTB)