Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Obama raser mot amerikanske forsikringsselskaper

- Prøver å blokkere helsereformen for enhver pris.

- UÆRLIG OG MISVISENDE: Det kaller USAs president forsikringsselskapenes oppførsel.
AFP PHOTO/Jewel SAMAD
- UÆRLIG OG MISVISENDE: Det kaller USAs president forsikringsselskapenes oppførsel. AFP PHOTO/Jewel SAMAD Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

USA er nærmere en helsereform selv om forsikringsindustrien prøver å blokkere den for enhver pris, sier USAs president Barack Obama.

- Når jeg snakker til dere i dag, er vi nærmere en helsereform enn vi noen gang har vært i historien, sa Obama i sin ukentlige radiotale lørdag.

Han understreker at det er gjenstår flere viktige utfordringer og sier «det er fortsatt dem som prøver å legge reformen død for enhver pris».

- Historien er klar: I flere tiår har stigende helsekostnader ødelagt for familier, bedrifter og økonomien. Og i tiår, hver gang vi har prøvd å reformere systemet, har forsikringsselskapene gjort alt de har kunnet for å stoppe oss, sier Obama, som kaller forsikringsindustriens kampanje mot reformen uærlig og misvisende.

Den amerikanske presidenten har gjort en reform av helsevesenet til sin høyest prioriterte innenrikssak. Prestisjeprosjektet fikk viktig støtte tirsdag, da Senatets finanskomité godkjente forslaget til reform.

Flere eksperter regner med at et reformforslag vil bli vedtatt i løpet av året, men det er fortsatt stor uenighet om hvordan det skal se ut.

NTB

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling