Obama raser mot amerikanske forsikringsselskaper

- Prøver å blokkere helsereformen for enhver pris.

- UÆRLIG OG MISVISENDE: Det kaller USAs president forsikringsselskapenes oppførsel.
AFP PHOTO/Jewel SAMAD
- UÆRLIG OG MISVISENDE: Det kaller USAs president forsikringsselskapenes oppførsel. AFP PHOTO/Jewel SAMAD Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||

USA er nærmere en helsereform selv om forsikringsindustrien prøver å blokkere den for enhver pris, sier USAs president Barack Obama.

- Når jeg snakker til dere i dag, er vi nærmere en helsereform enn vi noen gang har vært i historien, sa Obama i sin ukentlige radiotale lørdag.

Han understreker at det er gjenstår flere viktige utfordringer og sier «det er fortsatt dem som prøver å legge reformen død for enhver pris».

- Historien er klar: I flere tiår har stigende helsekostnader ødelagt for familier, bedrifter og økonomien. Og i tiår, hver gang vi har prøvd å reformere systemet, har forsikringsselskapene gjort alt de har kunnet for å stoppe oss, sier Obama, som kaller forsikringsindustriens kampanje mot reformen uærlig og misvisende.

Den amerikanske presidenten har gjort en reform av helsevesenet til sin høyest prioriterte innenrikssak. Prestisjeprosjektet fikk viktig støtte tirsdag, da Senatets finanskomité godkjente forslaget til reform.

Flere eksperter regner med at et reformforslag vil bli vedtatt i løpet av året, men det er fortsatt stor uenighet om hvordan det skal se ut.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer