Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Obama rett fra USA til Oslo

Dropper København først - til klimatoppmøtet 18. desember isteden.

DELTAR PÅ FINALEN: Obama deltar på klimatoppmøtet i København etter Nobel-festen i Oslo - isteden for før, som tidligere planlagt. Foto: AP Photo/Susan Walsh/Scanpix
DELTAR PÅ FINALEN: Obama deltar på klimatoppmøtet i København etter Nobel-festen i Oslo - isteden for før, som tidligere planlagt. Foto: AP Photo/Susan Walsh/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
President Barack Obama skal likevel delta på slutten av klimatoppmøtet i København, opplyser Det hvite hus.

Det planlagte besøket i København  9. desember utgår.

Endringene betyr at Barack Obama vil være i København samtidig med de andre verdenslederne. Forandringene i planene får trolig ingen betydning for Obamas Oslo-besøk i forbindelse med Nobelpris-utdelingen.

Obama skal nå etter planen ankomme Oslo sent onsdag kveld, motta nobelprisen torsdag og returnere til Washington fredag.


Oslo - Washington og så København

Han vil deretter dra til København og overvære møtets nest siste dag, 18. desember.

Danmarks statsminister Lars Løkke Rasmussen hilser forandringen i Obamas planer velkommen. Han mener det er et signal om en økende optimisme rundt mulighetene til å få i havn en meningsfull avtale.

 - President Obamas tilstedeværelse er et uttrykk for den økende drivkraften for å få på plass en ambisiøs klimaavtale i København, sier Rasmussen.

 At Obama deler opp Skandinavia-besøket i to separate reiser, betyr at presidenten dermed kommer til å gjennomføre ti utenlandsreiser før jul.
(NTB-Reuters).

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media