Obama ringte Trump for å gratulere ham

Hadde «en fin prat», ifølge Trumps valgkampapparat.

GRATULASJONER: Barack Obama har ringt Donald Trump for å gratulere ham, ifølge Trumps valgkampapparat. Foto: NTB Scanpix
GRATULASJONER: Barack Obama har ringt Donald Trump for å gratulere ham, ifølge Trumps valgkampapparat. Foto: NTB ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): USAs president Barack Obama ringte Donald Trump for å gratulere ham med valgseieren i ettermiddag norsk tid.

Det skriver The Washington Post.

Det er Trumps valgkampsjef Kellyanne Conway som forteller til avisa at Obama ringte Trump mens sistnevnte var i New York for å snakke med sine tilhengere.

HELE TALEN: Donald Trump vil være en president for hele det amerikanske folket. Video: CNN/Foto: NTB Scanpix Vis mer

Hun beskriver samtalen mellom den nåværende presidenten og den kommende presidenten som «en fin prat», men ønsket ikke gå inn på hva de to snakket om.

Videre fortalte Conway at de to muligens skal møtes på torsdag - da har nemlig president Barack Obama bevisst holdt en luke i kalenderen åpen, skriver avisa.

- Vi skylder henne takknemlighet

Like før klokka 07.40 ble det klart at Republikaneren Donald J. Trump blir USAs neste president.

Da nyhetsbyrået Associated Press meldte at den særdeles viktige vippestaten Pennsylvania hadde gitt Trump sin støtte, var det kun ørsmå teoretiske sjanser for et annet valgresultat.

FEIRET: Haley Dickie og Addie Ashmore feiret Donald Trumps valgseier sammen med et par hundre tilhengere utenfor Trump Tower natt til onsdag. Video: Trym Mogen og Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer Vis mer

Rundt klokka 08.40 erkjente Hillary Clinton valgnederlag.

- Hillary Clinton ringte og gratulerte oss med valgseieren, og jeg gratulerte henne og hennes familie med valgkampen. Hun har kjempet hardt og lenge, og vi skylder henne takknemlighet for hennes tjeneste for dette, sa Donald Trump da han kom på scenen hos sin egen valgvake.

Han hadde nettopp blitt introdusert av sin visepresident, Mike Pence.

- Det amerikanske folket har valgt en ny helt. De har valgt en ny president, sa Pence.

Talte for samling

Deretter talte Trump for at USA nå komme sammen, samle seg etter en splittende valgkamp.

TRUMP-JUBEL: Skuespiller Edward X Young jubler over Trump-seier i viktige vippestater. Video: CNN Vis mer

- Nå må vi komme sammen. Det er på tide at vi kommer sammen som et forent folk. Jeg lover til hver eneste innbygger i dette landet at jeg skal være president for alle. Det er viktig for meg, sa Trump, og la til at det også gjaldt de som ikke støttet ham under valgkampen.

- Til dere som ikke valgte å stemme på meg - og det var en del, sa Trump til latter fra publikum, før han fortsatte:

- Jeg ber om at vi nå skal jobbe sammen for landet vårt. Vi skal jobbe sammen for å bygge landet - og den amerikanske drømmen.