Obama ringte Trump for å gratulere ham

Hadde «en fin prat», ifølge Trumps valgkampapparat.

GRATULASJONER: Barack Obama har ringt Donald Trump for å gratulere ham, ifølge Trumps valgkampapparat. Foto: NTB Scanpix
GRATULASJONER: Barack Obama har ringt Donald Trump for å gratulere ham, ifølge Trumps valgkampapparat. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): USAs president Barack Obama ringte Donald Trump for å gratulere ham med valgseieren i ettermiddag norsk tid.

Det skriver The Washington Post.

Det er Trumps valgkampsjef Kellyanne Conway som forteller til avisa at Obama ringte Trump mens sistnevnte var i New York for å snakke med sine tilhengere.

Hun beskriver samtalen mellom den nåværende presidenten og den kommende presidenten som «en fin prat», men ønsket ikke gå inn på hva de to snakket om.

Videre fortalte Conway at de to muligens skal møtes på torsdag - da har nemlig president Barack Obama bevisst holdt en luke i kalenderen åpen, skriver avisa.

- Vi skylder henne takknemlighet

Like før klokka 07.40 ble det klart at Republikaneren Donald J. Trump blir USAs neste president.

Da nyhetsbyrået Associated Press meldte at den særdeles viktige vippestaten Pennsylvania hadde gitt Trump sin støtte, var det kun ørsmå teoretiske sjanser for et annet valgresultat.

Rundt klokka 08.40 erkjente Hillary Clinton valgnederlag.

- Hillary Clinton ringte og gratulerte oss med valgseieren, og jeg gratulerte henne og hennes familie med valgkampen. Hun har kjempet hardt og lenge, og vi skylder henne takknemlighet for hennes tjeneste for dette, sa Donald Trump da han kom på scenen hos sin egen valgvake.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer