Obama roser den arabiske koalisjonen i Syria

I en kort uttalelse la den amerikanske presidenten vekt på hvor viktig et amerikansk-arabisk samarbeid er.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

USAs president, Barack Obama, roser nattas flyangrep mot Syria i en uttalelse i dag, og brukte anledningen til å takke de uniformerte mennene og kvinnene for jobben de utførte.  Han understreket også hvor viktig koalisjonen med de arabiske landene er for USA og gjentok at over 40 nasjoner har tilbudt sin hjelp til USAs kamp mot de ytterliggående islamistene som har erobret store deler av Irak og Syria.

- Dette er ikke bare USAs kamp. Vi står skuldre til skuldre på vegne av vår felles sikkerhet, sa presidenten.

- Jeg har gjort det klart at vi vil ta grep mot gruppa i både Irak og i Syria. De skal ikke føle seg trygge noen steder, fortsatte han før presidenten dro videre til et FN-klimamøte i New York.

Startet natt til tirsdag USA og en koalisjon bestående av de fem arabiske landene Qatar, Jordan, Saudi-Arabia, De Forente Arabiske Emiratene og Bahrain gikk natt til tirsdag til et kraftig angrep mot Syria med bombefly og Tomahawk-raketter. Målet var terrorgruppa Den Islamske Staten (IS) og den ekstreme islamistgruppa med lenke til al-Qaida, Khorasan.

Syrias president, Bashar al-Assad, hadde ikke godkjent angrepet, men det syriske utenriksdepartementet sier de hadde blitt informert.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer