Obama sender 10 000 soldater til Haiti

- Vil gjøre det som kreves for å redde liv og få folk tilbake på fote.

MÅTTE TA PAUSE: President Barack Obama var tydelig preget da han snakket om jordskjelvet i Haiti i Det hvite hus i dag. Foto: AP/Alex Brandon
MÅTTE TA PAUSE: President Barack Obama var tydelig preget da han snakket om jordskjelvet i Haiti i Det hvite hus i dag. Foto: AP/Alex Brandon Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||

(Dagbladet): Offisielle amerikanske forsvarskilder opplyser om at opp til 10.000 amerikanske soldater vil komme til Haiti innen mandag for å bistå i hjelpearbeidet etter det verste jordskjelvet på 200 år, melder BBC.

I dag betegnet USAs president Barack Obama de ekstraordinære tapene og ødeleggelsene som «hjerteskjærende».

I en uttalelse fra Det hvite hus sier Obama at USA «vil gjøre det som kreves for å redde liv og få folk tilbake på fote».

Ber om tre milliarder

FN ber verdenssamfunnet bidra med over tre milliarder kroner til hjelpearbeidet i Haiti. FN anslår at to millioner mennesker vil være avhengige av matvarehjelp i Haiti den neste måneden, melder Reuters. Til nå har en rekke land kommet med løfter på vel 1,5 milliarder kroner til hjelpearbeidet, litt under halvparten av det FN ber om, skriver NTB

Det første norske Røde Kors-flyet med nødhjelp kom ikke fram til jordskjelvofrene i Haiti i dag, fordi flyet ikke fikk ikke landingstillatelse i hovedstaden.

- Det er mange som ønsker å få fram nødhjelp til Port-au-Prince, konstaterte generalsekretær Børge Brende mens flyet sirklet over flyplassen ved den haitiske hovedstaden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer