FLER TIL AFGHANISTAN: Obama vil ha 60.000 amerikanske soldater i det krigsherjede landet. I dag er det 38.000 soldater fra USA i landet. Foto: AFP/SCANPIX
FLER TIL AFGHANISTAN: Obama vil ha 60.000 amerikanske soldater i det krigsherjede landet. I dag er det 38.000 soldater fra USA i landet. Foto: AFP/SCANPIXVis mer

Obama sender 17.000 soldater til Afghanistan

Skal til sammen ha 60.000 soldater i landet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

USAs president Barack Obama har besluttet å sende ytterligere 17.000 soldater til Afghanistan, opplyser Det hvite hus.

Soldatene er del av en militær opptrapping som kan resultere i at USA får om lag 60.000 soldater i Afghanistan. I dag er 38.000 amerikanske soldater utplassert i landet. 

I en uttalelse sier Obama at soldatene vil bli sendt for å stabilisere en sikkerhetssituasjon som har blitt brått verre den siste tiden. Første kontingent av de 17.000 skal være på plass i Afghanistan til våren, mens de resterende vil bli sendt til sommeren.
— For å stabilisere situasjonen har jeg etterkommet et ønske fra utenriksminister Robert Gates om å sende to brigader til Afghanistan, heter det i Obamas uttalelse.

Soldatene er del av en militær opptrapping som analytikere tror kan resultere i at USA får om lag 60.000 soldater i Afghanistan innen 18 måneder. I dag er 38.000 amerikanske soldater utplassert i landet. I presidentvalgkampen i fjor høst lovet Obama nær en fordobling av styrkenivået i Afghanistan.
Senator John McCain, Republikanernes kandidat i valgkampen, hilste de nye styrkene velkommen.
— Jeg håper dette bare er første del av en ny strategi i Afghanistan. En ny kurs har vært etterlengtet lenge, sa McCain tirsdag. Han påpekte imidlertid at flere soldater alene ikke vil føre til seier i Afghanistan.

(NTB)