Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Obama sender flere soldater til Afghanistan

I all stillhet.

FLERE SOLDATER: President Barack Obama har sendt flere soldater til Afghanistan enn tidligere kjent. Foto. REUTERS/SCANPIX(AP Photo/David Kohl, FILE)
FLERE SOLDATER: President Barack Obama har sendt flere soldater til Afghanistan enn tidligere kjent. Foto. REUTERS/SCANPIX(AP Photo/David Kohl, FILE) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||President Barack Obama har i all stillhet besluttet å sende flere soldater enn tidligere kjent til Afghanistan, skriver Washington Post.


Obama kunngjorde i mars at han ville sende 21.000 flere soldater til Afghanistan, og de fleste av disse er alt på plass i landet.

I tillegg har han også gitt grønt lyst til å sende ytterligere 13.000 soldater, de fleste av dem for å fylle støttefunksjoner innen etterretning og sanitet, og for å fungere som militærpoliti og ingeniører, opplyser Pentagon-kilder til Washington Post.

- De 21.000 er bare kampsoldater, og når en stridsstyrke går inn, kreves det også et visst antall andre soldater, sier Pentagon-talsmannen Bryan Whitman.

- Obama har autorisert alt sammen, men det eneste som ble omtalt i pressemeldingen var de 21.000, sier en annen forsvarskilde til avisen.

Til sammen er det nå flere amerikanske soldater i Afghanistan og Irak, enn under George W. Bushs siste storoffensiv i Irak.

Obama ble fredag belønnet med Nobels fredspris.


(NTB)Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling