Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Obama sender kona til København

Michelle Obama skal kjempe for å få OL til Chicago.

TIL KØBENHAVN: Michelle Obama. Foto: REUTERS/Lucas Jackson/Scanpix
TIL KØBENHAVN: Michelle Obama. Foto: REUTERS/Lucas Jackson/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Barack Obama sender kona si til IOK-kongressen i København. Presidentfrue Michelle Obama skal kjempe for å få OL til Chicago.


Flere har lurt på om president Obama selv ville ta turen til den danske hovedstaden. Presidenten har engasjert seg i kampen for å få OL til Chicago, men ifølge berlingske.dk blir det Michelle Obama som taler Illinois sak i starten av oktober.

Danskenes statsminister Lars Løkke Rasmussen fikk ifølge avisen fredag kveld beskjeden om at førstefruen kommer til kongressen. Familien Obama bodde i Chicago før den flyttet til Washington og Det hvite hus.

Danmarks Idrettsforbund (DIF) kan av sikkerhetsmessige årsaker verken bekrefte eller avkrefte nyheten.

- Det sier helt sikkert noe om hvor mye det betyr for USA å få OL hvis de velger å sende Michelle Obama til København. Det vil være et sterkt signal, sier informasjonssjef i DIF.

President Obama kan også overraske ved å dukke opp selv, i tillegg til sin kone. Men det avhenger av hvordan det går med helsereformen han forsøker å få gjennomslag for.

- Obama kan ikke på det nåværende tidspunktet si at han reiser, for han vet ikke hvordan det står til med helsereformen i starten av oktober, skriver Chicago Sun-Times Washington-korrespondent, Lynn Sweet.

Det olympiske toppmøtet skal velge hvilken by som får OL i 2016. Rio de Janeiro, Tokyo og Madrid kjemper mot Chicago om å få arrangere lekene.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling