Obama sender nyttårshilsen til Iran

- Ingen grunn til at USA og Iran skal være splittet, sier presidenten.

FELLES MENNESKELIGHET:  - Idet folk samles med sine familier, gjør gode gjerninger og ønsker velkommen en ny årstid, blir vi minnet på at vi deler en felles menneskelighet, sa Obama tirsdag. (AP Photo/Pablo Martinez Monsivais)
FELLES MENNESKELIGHET: - Idet folk samles med sine familier, gjør gode gjerninger og ønsker velkommen en ny årstid, blir vi minnet på at vi deler en felles menneskelighet, sa Obama tirsdag. (AP Photo/Pablo Martinez Monsivais) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

USAs president Barack Obama sier i en nyttårshilsen til iranerne at Iran og USA ikke burde være i strid med hverandre.

- Det er ingen grunn til at USA og Iran skal være splittet, sier Obama og viser til at det i dag er spenning mellom de to landene.

Både i USA og Israel diskuteres det hvorvidt man skal gå til militært angrep på Iran for å stanse det mange mener er landets iver etter å produsere atomvåpen.

Elektronisk jernteppe - Idet folk samles med sine familier, gjør gode gjerninger og ønsker velkommen en ny årstid, blir vi minnet på at vi deler en felles menneskelighet, fortsatte Obama tirsdag.

Obama kritiserte imidlertid de iranske styresmaktene for å sette opp et elektronisk jernteppe rundt Iran, gjennom å forstyrre TV satellittsignaler og TV- og radiosendinger og sensurere internett.

Han viser til at USA har opprettet en «virtuell ambassade» og kommuniserer på Facebook, Twitter og Google Plus på farsi.

Sanksjoner USA og EU har iverksatt strenge sanksjoner mot Iran fordi de mener landet ikke samarbeider eller viser åpenhet om sitt atomprogram. Til tross for disse sanksjonene vil USA gjøre det lettere for amerikansk næringsliv å levere programvare og datatjenester til Iran, slik at det blir lettere for iranere å bruke internett, ifølge Obama.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer