SENDER STYRKER:  Obama orienterte mandag Kongressen om beslutningen om å sende 275 soldater til Irak. Foto: AP Photo/Susan Walsh
SENDER STYRKER: Obama orienterte mandag Kongressen om beslutningen om å sende 275 soldater til Irak. Foto: AP Photo/Susan WalshVis mer

Obama sender på nytt soldater til Bagdad

Styrker vaktholdet ved USAs ambassade.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Obama orienterte mandag Kongressen om beslutningen, som er tatt etter at sunnimuslimske opprørere de siste dagene har erobret flere byer i Nord-Irak.

Opprørerne har også truet med å rykke inn i Bagdad, men Obama-administrasjonen har understreket at det ikke kommer på tale å sende bakkestyrker til landet igjen.

USA invaderte Irak i 2003 og de siste amerikanske soldatene forlot landet i desember 2011. Selv om soldatene som nå sendes ikke direkte skal bistå irakiske regjeringsstyrker, vil de være utstyrt for strid.

- Denne styrken blir sendt for om nødvendig å beskytte amerikanske borgere og eiendom. De er utstyrt for strid, skriver Obama i et brev til Kongressen.

- Styrken vil bli værende i Irak til sikkerhetssituasjonen er slik at det ikke lenger er behov for den, skriver han videre.

(NTB)