Obama sier nei til nye stimuleringspakker

Må la tiltakene som er i gang virke, mener han.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

USA trenger neppe en ny runde med stimuleringspakker for å sette fart i økonomien, sier president Barack Obama. Han forsvarer tiltakene som allerede er i gang.

- Må la de virke

Økende arbeidsledighet har fått den republikanske opposisjonen i USA til å hevde at stimuleringstiltakene som til nå er satt i verk, har vært mislykket. Disse tiltakene koster den amerikanske staten 787 milliarder dollar eller vel 5.000 milliarder kroner.

- Vi må la disse tiltakene virke slik det er meningen de skal virke. Samtidig må vi huske på at i alle økonomiske nedgangstider pleier bedring i sysselsettingen å komme senere enn i andre deler av økonomien, sa Obama i sin ukentlige radiotale lørdag.

Siden Obama ga stimuleringstiltakene sin godkjennelse, har ledigheten i USA vokst med over to millioner.

- Det var ikke meningen at disse planene skulle virke i løpet av fire måneder, de skal virke over to år, framholdt han i talen.

Republikanerne har visse vanskeligheter med å ta klart standpunkt til Obamas tiltak, skriver nyhetsbyrået AP. Enkelte av dem sier regjeringen bruker for mange penger på å stimulere økonomien, mens andre mener pengene ikke brukes raskt nok.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer