Obama sier nei til nye stimuleringspakker

Må la tiltakene som er i gang virke, mener han.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

USA trenger neppe en ny runde med stimuleringspakker for å sette fart i økonomien, sier president Barack Obama. Han forsvarer tiltakene som allerede er i gang.

- Må la de virke

Økende arbeidsledighet har fått den republikanske opposisjonen i USA til å hevde at stimuleringstiltakene som til nå er satt i verk, har vært mislykket. Disse tiltakene koster den amerikanske staten 787 milliarder dollar eller vel 5.000 milliarder kroner.

- Vi må la disse tiltakene virke slik det er meningen de skal virke. Samtidig må vi huske på at i alle økonomiske nedgangstider pleier bedring i sysselsettingen å komme senere enn i andre deler av økonomien, sa Obama i sin ukentlige radiotale lørdag.

Siden Obama ga stimuleringstiltakene sin godkjennelse, har ledigheten i USA vokst med over to millioner.

- Det var ikke meningen at disse planene skulle virke i løpet av fire måneder, de skal virke over to år, framholdt han i talen.

Republikanerne har visse vanskeligheter med å ta klart standpunkt til Obamas tiltak, skriver nyhetsbyrået AP. Enkelte av dem sier regjeringen bruker for mange penger på å stimulere økonomien, mens andre mener pengene ikke brukes raskt nok.

(NTB)