Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Obama sier USA forsøkte å berge Kayla Mueller

Hjelpearbeideren Kayla Mueller (26) var blant gislene USA mislyktes i forsøket på å befri i Syria i fjor, sier USAs president Barack Obama.

DØD: Kayla Mueller (26) ble tatt til gissel i Syria. USA forsøkte å redde henne, men mislyktes. Foto: AFP PHOTO/THE MUELLER FAMILY//HANDOUT
DØD: Kayla Mueller (26) ble tatt til gissel i Syria. USA forsøkte å redde henne, men mislyktes. Foto: AFP PHOTO/THE MUELLER FAMILY//HANDOUT Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Washington (NTB-DPA): USA bekreftet tirsdag at Mueller, som ble bortført i Aleppo i august 2013, er død. I over ett år var hun holdt fanget av opprørsgruppen Den islamske staten (IS), og i fjor sommer forsøkte amerikanske spesialstyrker å berge henne, forteller Obama til Buzzfeed.

- Vi bruker enorme ressurser på å frigjøre fanger eller gisler hvor som helst i verden. Jeg satte igang en hel operasjon - med høy risiko - for å berge ikke bare henne, men også andre personer som var fanget, sier Obama.

Han viser ifølge nettstedet til det som er omtalt som en spesialoperasjon mot et oljeraffineri nord i Syria.

I intervjuet står presidenten fast på USA ikke vil betale løsepenger for amerikanske gisler. Omstendighetene rundt Muellers død er fortsatt uklare. (©NTB)