- Obama skryter av drapet på bin Laden

Tidligere soldater og spioner mener presidenten setter amerikanske liv i fare.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En gruppe bestående av tidligere spesialsoldater etterretningsoperatører går hardt ut mot USAs president Barack Obama, og slakter ham blant annet for lekkasjer og skryting av drapet på Osama bin Laden, melder Reuters.

- Mr. President, du drepte ikke Osama bin Laden. USA gjorde det. Det var arbeidet utført av det amerikanske militæret som drepte bin Laden. Ikke ditt, sier soldaten Ben Smith i en 22 minutter lang video offentliggjort Special Operations Opsec Education Fund Inc.

- Amerikanere drepes Gruppen, som hevder at de er politisk uavhengige og bare en «vaktbikkje» som vil fremme fellesgodet, mener høytstående etterretningslekkasjer setter amerikanske liv i fare.

- Det er min borgerplikt å be presidenten om å slutte å lekke informasjon til fienden. Det fører til amerikanere blir drept, forsetter Smith, identifisert som en soldat tilhørende spesialstyrken Navy Seals.

Obamas republikanske motstandere har angrepet administrasjonen, og anklaget dem for å stå bak lekkasjer og medieoppslag om hemmelige droneangrep, informanter utplassert hos al-Qaida-filialer og cyberkrigføring mot Iran.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer