Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Obama skryter av drapet på bin Laden

Tidligere soldater og spioner mener presidenten setter amerikanske liv i fare.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En gruppe bestående av tidligere spesialsoldater etterretningsoperatører går hardt ut mot USAs president Barack Obama, og slakter ham blant annet for lekkasjer og skryting av drapet på Osama bin Laden, melder Reuters.

- Mr. President, du drepte ikke Osama bin Laden. USA gjorde det. Det var arbeidet utført av det amerikanske militæret som drepte bin Laden. Ikke ditt, sier soldaten Ben Smith i en 22 minutter lang video offentliggjort Special Operations Opsec Education Fund Inc.

- Amerikanere drepes Gruppen, som hevder at de er politisk uavhengige og bare en «vaktbikkje» som vil fremme fellesgodet, mener høytstående etterretningslekkasjer setter amerikanske liv i fare.

- Det er min borgerplikt å be presidenten om å slutte å lekke informasjon til fienden. Det fører til amerikanere blir drept, forsetter Smith, identifisert som en soldat tilhørende spesialstyrken Navy Seals.

Obamas republikanske motstandere har angrepet administrasjonen, og anklaget dem for å stå bak lekkasjer og medieoppslag om hemmelige droneangrep, informanter utplassert hos al-Qaida-filialer og cyberkrigføring mot Iran.

- Ikke politikk Fred Rustmann, en tidligere CIA-agent og talsperson for gruppen, sier til Reuters at fokuset på lekkasjer «ikke er partipolitisk» motivert.

- Men den nåværende administrasjonen har lekket hemmeligheter for å få Obama gjenvalgt, på bekostning av menneskeliv. Vi vil ikke at det skjer igjen, sier Rustmann.

Gruppen vil ikke fortelle hvem de finansieres av.

I løpet av valgkampen har Obama flere ganger understreket at han sto ved roret da bin Laden ble drept, og at han fikk en slutt på krigen i Irak. Det hvite hus avviser kritikken, og nekter for å ha lekket informasjon til mediene.

- Ingen i denne gruppen står i en posisjon hvor de kan uttale seg med autoritet om disse sakene, og om følgene av slike lekkasjer. Det er åpenbart at de har tydd til å dikte opp ting av politiske årsaker, sier en av Obamas valgkamptjenestemenn til nyhetsbyrået.

Han blir ikke identifisert ved navn.

Forsvarer Obama Om Obamas «skryting» av drapet på bin Laden, sa kommandøren for raidet, admiral Bill McRaven, følgende til CNN i forrige måned:

- Når alt kommer til alt, var det USAs president som bar byrden for denne operasjonen. Han tok de tøffe beslutningene som var viktige i planleggingsfasen, ifølge McRaven.

FÅR BIN-LADEN-KJEFT: Gruppen Opsec beskylder blant annet president Barack Obama for å skryte av at han drepte bin Laden. Bildet er tatt mens presidenten hans nærmeste fulgte fjorårets aksjon som tok livet av al-Qaida-lederen. Foto: AFP PHOTO / THE WHITE HOUSE /   Pete SOUZA  / NTB Scanpix
FÅR BIN-LADEN-KJEFT: Gruppen Opsec beskylder blant annet president Barack Obama for å skryte av at han drepte bin Laden. Bildet er tatt mens presidenten hans nærmeste fulgte fjorårets aksjon som tok livet av al-Qaida-lederen. Foto: AFP PHOTO / THE WHITE HOUSE / Pete SOUZA / NTB Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media