Obama skulle tilbringe en dag med «vanlige folk»

Som ledd i den kommende valgkampen reiste USAs president, Barack Obama, til Minneapolis.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Ideen bak turen til Minnesota var å tilbringe en dag med «vanlige folk» for å oppleve hvordan de har det i tøffe økonomiske tider, og Minneapolis-besøket skal således bli den første i en serie slike sommerutflukter fram mot valget i november.

Folkemøte Men dagen endte likevel med et folkemøte som mer lignet en typisk dag for president Obama enn en typisk dag for vanlige amerikanere.

Etter at han pratet med den 36 år gamle alenemoren Rebekah Erler over en cheeseburger i Matt's Bar, kjørte han til en park med begeistrede demokratiske velgere som pepret ham med spørsmål han liker å svare på.

Det dreide seg for eksempel om våpenvold, klimaendringer, dyre studielån og hvordan oppmuntre jenter til å ville bli forskere og ingeniører.

Rekordlav støtte Etter et og et halvt år av sin andre presidentperiode er oppslutningen om Obama nede på rekordlave 41 prosent. Velgerne er bekymret for den økonomiske situasjonen og urolige over hvordan Obama håndterer krisen i Irak.

Obama har i hele år forsøkt å få gjennom populære tiltak som minimumslønn og forteller velgerne at han trenger deres stemmer om ikke Demokratene skal miste flertallet i Senatet ved mellomvalget i november.

Fra før har Republikanerne flertall i Representantenes hus, og hvis Demokratenes flertall går tapt også i Senatet, blir det svært vanskelig for Obama å få gjennom noe som helst i de siste to årene han er president.

Frustrasjon Erler, som tidligere har vært demokratisk aktivist, skrev til Obama tidligere i år for å uttrykke sin frustrasjon over den økonomiske situasjonen.

- Det eneste vi vil er å greie å betale for barnepass, betale husleien og betale for sunn mat til barna våre, sa hun til pressen etter møtet med Obama.

- Jeg fikk sjansen til å snakke om det som mange mennesker jeg kjenner, sliter med, la hun til.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer