Obama skulle tilbringe en dag med «vanlige folk»

Som ledd i den kommende valgkampen reiste USAs president, Barack Obama, til Minneapolis.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Ideen bak turen til Minnesota var å tilbringe en dag med «vanlige folk» for å oppleve hvordan de har det i tøffe økonomiske tider, og Minneapolis-besøket skal således bli den første i en serie slike sommerutflukter fram mot valget i november.

Folkemøte Men dagen endte likevel med et folkemøte som mer lignet en typisk dag for president Obama enn en typisk dag for vanlige amerikanere.

Etter at han pratet med den 36 år gamle alenemoren Rebekah Erler over en cheeseburger i Matt's Bar, kjørte han til en park med begeistrede demokratiske velgere som pepret ham med spørsmål han liker å svare på.

Det dreide seg for eksempel om våpenvold, klimaendringer, dyre studielån og hvordan oppmuntre jenter til å ville bli forskere og ingeniører.

Rekordlav støtte Etter et og et halvt år av sin andre presidentperiode er oppslutningen om Obama nede på rekordlave 41 prosent. Velgerne er bekymret for den økonomiske situasjonen og urolige over hvordan Obama håndterer krisen i Irak.

Obama har i hele år forsøkt å få gjennom populære tiltak som minimumslønn og forteller velgerne at han trenger deres stemmer om ikke Demokratene skal miste flertallet i Senatet ved mellomvalget i november.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer