Obama-smekken krever år med trening og eksplosiv fysikk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den amerikanske presidenten gjorde ei flue fortred. Dyrevernere reagerer sterkt på at Barack Obama under et tv-intervju denne uka klasket til en uskyldig flue. Etterpå lo han fornøyd.

Det hadde han grunn til. Alle vet hvor vanskelig det er å drepe fluer. De har øyne i nakken og sensorer som oppdager den minste luftbevegelse. Hånda er for tung og de menneskelige reflekser for langsomme. Derfor oppfant vi fluesmekkeren.

Den gode gamle av stål og plast med aerodynamiske hull er den beste og billigste. Selv har jeg brent meg på å kjøpe en dyr og jålete designersmekk fra Alessi. Den tar seg pent ut i vinduskarmen, men er ellers totalt ubrukelig. En lettvekter, bokstavelig talt. Det er umulig å få til den rette snerten i slaget.

Vektforholdet mellom håndtak og smekk er helt avgjørende. Håndtaket bør være tyngre og stivere enn smekkeren. En vellykket henrettelse avhenger dessuten av mykheten i håndleddet. Du kan ikke bare delje løs med stiv arm – da er flua fløyet før du er halvveis – du må gi smekkeren en rask spinn. Backhand er mest effektiv etter min erfaring, men de dristige prøver seg også på en overhead smash eller til og med en volley. Suksess er uansett mer avhengig av teknikk enn styrke.

Fluesmekkeren kommer ikke med bruksanvisning. Å drepe ei flue er rett og slett en av mange utfordringer vi mennesker må lære oss gjennom trening og ikke minst eksempel. Barn uten drepende rollemodeller sliter, men det er likevel håp. De kan øve seg på bevisstløse fluer i vinterdvale. Lar de seg friste til også å plukke vingene av fluene, må voksne raskt gripe inn. Forskning viser at ni av ti seriemordere begynte med fluevinger.

Sommeren er høysesong for fluedrepere. Er du så heldig å tilbringe den i nærheten av kyr, har du det beste utgangspunkt for å perfeksjonere teknikken. Jeg vil imidlertid på det sterkeste advare mot å klaske fluer som sitter på en ku. På grunn av kuas myke skinn kan flua lett unnslippe. Du risikerer dessuten at kua misforstår og blir irritert.

Andre flater det advares mot er syltetøy, væske og ansikter, med mindre det er ditt eget. Frokost i friluft er for viderekomne, men den virkelige testen er stranda uten smekker. Når du har smurt deg inn med solkrem og lagt deg ned i horisontalen, tar det sekunder før du kjenner den første kilingen på leggene. Hvis du klarer å sette deg opp og nå fram til flua før den er borte, bør du vurdere å bli med sirkuset neste gang det reiser forbi. Alle andre får bare bite tennene sammen og holde ut.

Men altså, håndsmekkeren. Eller Obama-smekkeren, som den heretter vil bli kalt. Den krever år med trening, eksplosiv fysikk og skjerpete sanser. Du må trekke raskere enn din egen skygge.

Jeg fikk den jævelen, utbrøt Obama. Verdens mektigste mann kan ikke ha det på seg at han ikke gjør ei flue fortred. Det må også dyrevernere forstå.

God sommer.