Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Obama-støttegruppe felt av falsk hore og hallik

Tilbød skuespillere hjelp til barneprostitusjon og skattesvindel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet.no): • Se del to av klippet her.

To arbeidsløse skuespillere med videokamera har avslørt hvordan ansatte i den amerikanske paraply- organisasjonen Acorn har vært villige til å gi støtte til ulovlige prosjekter.

Obama-hjelp
Lobbygruppa, som støtter lav- og mellominntektsgrupper i bolig- lønns- og skattespørsmål, ble under valgkampen i fjor anklaget for valgsvindel etter at en underorganisasjon fikk et oppdrag med å registrere velgere verdt 800 000 dollar for Obama.

De hevdet ta å ha registrert 1,3 millioner velgere, men det viste seg å bare være 450 000 som lovlig kunne registreres. Resten var enten dobbeltregistrert, eller kunne av andre grunner ikke registreres. Flere velgere var også registrert i navnet til Mikke Mus, Donald Duck og andre fiktive karakterer.

Utkledd
I videoen som den siste uka har blitt en Youtube-hit, stiller Hannah Giles nærmest parodisk utkledd som lettkledd prostituert i hotpants og en liten topp. James O'Keefe er kledd opp som halliken hennes med hatt, pelskappe og stokk.

Han dukker også opp som bankmann og håpefull politiker, som vil starte et bordell for å finansiere sitt kandidatur.

Ved Acorns kontorer i Baltimore, Washington, Brooklyn og San Bernardino i California, mottar de råd om hvordan de kan skjule ulovlig prostitusjon og skattesvindel.  I California får de også tips om hvordan de kan opprette et bordell for barn smuglet inn fra El Salvador.

Acorns ansatte anbefaler å registrere seg som forsørgere for barna som skal selges, slik at de får skattefordeler fra staten.

Opptaket har ført til at Kongressen mandag sa nei til å gi Acorn støtte. Siden 1994 har de mottatt 53 millioner i offentlig støtte til utleie av hus til lavinntektsgrupper, skriver New York Times.

I går ba republikanernes leder i Kongressen, John A. Boehner fra Ohio presidenten om å kutte all statlig støtte til Acorn eller deres undergrupper. 130 kongressrepresentanter har skrevet under på brevet.

- Det er tydelig at Acorn ikke kan bruke statlige midler på en måte som følger loven, skriver Boehner ifølge New York Times.

Aktivist
Den 25-årige konservative aktivisten O'Keefe skriver på nettsiden Biggovernment.com at de bestemte seg for å gjøre opptakene for å vise hvordan Acorns liberale holdninger egentlig ga seg uttrykk.

- Heller enn å gå ut mot radikalismen deres, er det bedre å bringe den fram i lyset, skriver O'Keefe. De bestemte seg for å spille ut det mest latterlige kriminelle scenariet de kunne tenke ut, og se om de ville gå med på det - noe de gjorde uten å blunke, skriver O'Keefe.

AKTIVISTER: ACORN-aktivister jobber for bedre forhold for lav- og mellominnteksamerikanere. Men de er også anklaget for valgsvindel og nå for å bistå kriminelle. De to her avbildet demonstrerer mot det de oppfatter som finansnæringens gambling med boligmarkedet, og er ikke involvert i skandalen. FOTO: SCANPIX
AKTIVISTER: ACORN-aktivister jobber for bedre forhold for lav- og mellominnteksamerikanere. Men de er også anklaget for valgsvindel og nå for å bistå kriminelle. De to her avbildet demonstrerer mot det de oppfatter som finansnæringens gambling med boligmarkedet, og er ikke involvert i skandalen. FOTO: SCANPIX Vis mer

I en uttalelse fra Acorn, sier organisator Bertha Lewis i gruppen at de to har brukt måneder på å besøke organisasjonens kontorer.

- Jeg verken kan eller vil forsvare handlingene til de ansatte i videoen, som nå er oppsagt.

Hun forsvarte likevel organisasjonen, som hun hevdet ble demonisert av høyresiden.

Hannah Giles mener de to bare har gjort et viktig arbeid for demokratiet.

- James O'Keefe og jeg stilte et spørsmål og samlet beviser. Vi har løpt dette landet rundt i søken etter sannheten. Vi nøster opp mysteriet organisert korrupsjon, skriver Giles på bloggen sin hos Biggovernment.com.

Nekter
Acorn-organisator Tresa Kaelke  mener seg manipulert og misforstått i videoen, der hun kommer med forslag til hvordan Giles og O'Keefe kan organisere et barnebordell. Hun hevder at hun valgte å spille med, og svarte så kreativt og utrolig som mulig da de to kom inn. Hun mener det faktum at hun blant annet sier i opptaket at hun har skutt og drept eksmannen sin - noe hun ikke har gjort - beviser at hun ikke tok situasjonen på alvor, skriver hun på Acorns hjemmesider.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling