Obama Støtter moské ved Ground Zero

Åstedet for 11. septemberangrepet i New York.

STØTTER OMSTRIDT MOKSKÉ: President Barack Obama minner om at amerikanske muslimer har samme rett til å praktisere sin religion som alle andre som bor i USA. Foto: REUTERS/SCANPIX
STØTTER OMSTRIDT MOKSKÉ: President Barack Obama minner om at amerikanske muslimer har samme rett til å praktisere sin religion som alle andre som bor i USA. Foto: REUTERS/SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| - Som borger og som president mener jeg at muslimer har den samme rett til å praktisere sin tro som alle andre i dette landet, sa Obama i går.

Han uttalte seg om den kontroversielle saken under et måltid i Det hvite hus hvor amerikanske muslimer og diplomater fra muslimske land var til stede. Arrangementet ble holdt i forbindelse med fastemåneden ramadan.

Tidligere denne måneden godkjente myndighetene i New York de omstridte byggeplanene. Mange som mistet familiemedlemmer i terrorangrepene i 2001 har gått mot prosjektet, og ordbruken i debatten har til dels vært svært sterk.

Tilhengerne minner på sin side om USAs lange tradisjon for religiøs toleranse.

Det planlagte muslimske senteret skal omfatte både en restaurant, et teater og en moské. Tomten ligger i nærheten av stedet hvor World Trade Center sto fram 2001, da muslimske ekstremister brukte kaprede passasjerfly til å angripe mål både i New York og Washington.

(NTB)