Obama støtter Tyrkia mot PKK

- Tyrkia er viktig for verden, sier USAs president.

IKKE VELKOMMEN: Det tyrkiske kommunistpartiet var ikke glade for å få USAs president Barack Obama på besøk og demonstrerer her i Istanbul. Obama uttrykte i dag sin støtte til Tyrkias kamp mot kurderne. Foto: Dimitar Dilkoff/Scanpix
IKKE VELKOMMEN: Det tyrkiske kommunistpartiet var ikke glade for å få USAs president Barack Obama på besøk og demonstrerer her i Istanbul. Obama uttrykte i dag sin støtte til Tyrkias kamp mot kurderne. Foto: Dimitar Dilkoff/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

USA vil støtte Tyrkia i deres kamp mot terrorister. Landet er viktig ikke bare for USA, men for verden, fastslår president Barack Obama.

Etter et møte med sin tyrkiske kollega Abdullah Gül mandag, gjorde Obama det klart at han vil satse på å styrke forholdet mellom de to landene, ikke bare sikkerhetspolitisk, men også økonomisk.

Han uttrykte støtte til Tyrkias kamp mot terrorisme, som for tyrkiske myndigheter i første rekke dreier seg om deres strid med den kurdiske geriljaen PKK.

- Jeg er klar på at PKK er på vår terrorliste. Som en NATO-alliert av Tyrkia er vi komfortable med å gi støtte for å møte denne trusselen, sa Obama.

På pressekonferansen etter møtet måtte Obama svare på om han fortsatt står på sine uttalelser fra før han ble president om det ottomanske rikets henrettelser av armenere fram mot første verdenskrig er et «folkemord».

- Mine uttalelser var offentlige, og jeg står på dem, sa Obama, som la til at han nå først og fremst vil støtte pågående forhandlinger mellom Armenia og Tyrkia.

- Jeg vil ikke fokusere på mitt syn nå, men fokusere på Tyrkia og Armenias syn, sa Obama.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer