Obama støtter Tyrkia mot PKK

- Tyrkia er viktig for verden, sier USAs president.

IKKE VELKOMMEN: Det tyrkiske kommunistpartiet var ikke glade for å få USAs president Barack Obama på besøk og demonstrerer her i Istanbul. Obama uttrykte i dag sin støtte til Tyrkias kamp mot kurderne. Foto: Dimitar Dilkoff/Scanpix
IKKE VELKOMMEN: Det tyrkiske kommunistpartiet var ikke glade for å få USAs president Barack Obama på besøk og demonstrerer her i Istanbul. Obama uttrykte i dag sin støtte til Tyrkias kamp mot kurderne. Foto: Dimitar Dilkoff/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

USA vil støtte Tyrkia i deres kamp mot terrorister. Landet er viktig ikke bare for USA, men for verden, fastslår president Barack Obama.

Etter et møte med sin tyrkiske kollega Abdullah Gül mandag, gjorde Obama det klart at han vil satse på å styrke forholdet mellom de to landene, ikke bare sikkerhetspolitisk, men også økonomisk.

Han uttrykte støtte til Tyrkias kamp mot terrorisme, som for tyrkiske myndigheter i første rekke dreier seg om deres strid med den kurdiske geriljaen PKK.

- Jeg er klar på at PKK er på vår terrorliste. Som en NATO-alliert av Tyrkia er vi komfortable med å gi støtte for å møte denne trusselen, sa Obama.

På pressekonferansen etter møtet måtte Obama svare på om han fortsatt står på sine uttalelser fra før han ble president om det ottomanske rikets henrettelser av armenere fram mot første verdenskrig er et «folkemord».

- Mine uttalelser var offentlige, og jeg står på dem, sa Obama, som la til at han nå først og fremst vil støtte pågående forhandlinger mellom Armenia og Tyrkia.

- Jeg vil ikke fokusere på mitt syn nå, men fokusere på Tyrkia og Armenias syn, sa Obama.

- Det viktigste er at tyrkerne og armenerne finner sammen, sa Obama.


(NTB)

GOD TONE: Barack Obama besøkte i dag Tyrkia, det første muslimske landet han har vært i som president. Her sammen med Tyrkias president Abdullah Gul på en pressekonferanse på Cankaya Palace i Ankara. Foto: Saul Loeb/Scanpix
GOD TONE: Barack Obama besøkte i dag Tyrkia, det første muslimske landet han har vært i som president. Her sammen med Tyrkias president Abdullah Gul på en pressekonferanse på Cankaya Palace i Ankara. Foto: Saul Loeb/Scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer