Obama-tabbe fra Det hvite hus

Sendte «intern» epost om irakisk Obama-støtte ut på «internasjonal» epostliste. I dag spiste presidentkandidaten frokost med soldatene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no) I går sa Iraks statsminister Nuri al-Maliki i et intervju med Der Spiegel at han støtter Barack Obamas plan om tilbaketrekking fra Irak innen 16 måneder.

- Presidentkandidat Barack Obama snakker om 16 måneder. Det mener vi er den riktige tidshorisonten for en tilbaketrekking, sa al-Maliki til det tyske magasinet .

Det er første gang den irakiske statsministeren har gått ut med støtte til Obamas plan for tilbaketrekking. På spørsmål om Obamas plan er bedre enn republikanernes presidentkandidat John McCain, svarte al-Maliki at han ikke ville anbefale hvem amerikanske velgere burde stemme på.- Den som står for den korteste tidsplanen er nærmest virkeligheten. Å kunstig forlenge amerikanske soldaters nærvær vil skape problemer, sa statsministeren.

-Støtter Obama

Etter intervjuet sendte Det hvite hus ut en epost med overskriften «Iraks statsminister støtter Obamas plan for tilbaketrekking - magasin».

Eposten ble sendt til epostlisten «internasjonal» som går til internasjonale medier.

Ifølge ABC News-reporter Martha Raddatz skulle eposten sendes til epostlisten «intern,» men en ansatt sendte den til feil liste, skriver ABCs Political Punch.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer