- Obama talte i selvforsvar

Hele verdens øyne har vært på Obama og Norge i dag. Her er noen av reaksjonene.

UKOMFORTABEL? President Barack Obama var tydelig ukomfortabel da han mottok Nobels fredspris, mener Bakokpost.

 - Vel vitende om at han er en leder i krig insisterte han på at krigen kan rettferdiggjøres av moralske grunner, skriver avisa. Foto: Eirik Helland Urke
UKOMFORTABEL? President Barack Obama var tydelig ukomfortabel da han mottok Nobels fredspris, mener Bakokpost. - Vel vitende om at han er en leder i krig insisterte han på at krigen kan rettferdiggjøres av moralske grunner, skriver avisa. Foto: Eirik Helland Urke Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): President Barack Obama var tydelig ukomfortabel da han mottok Nobels fredspris, mener Bakokpost.

- Vel vitende om at han er en leder i krig, insisterte han på at krigen kan rettferdiggjøres av moralske grunner, skriver avisa.

Avhandling om krigsbruk Ifølge Jerusalem Post var Barack Obamas tale en avhandling om krigsbruk og forebyggelse.

- Han snakket mye om seg selv, og talen som var på omtrent 4000 ord, var nesten dobbelt så lang som hans innvielsestale.

- Presidenten la ut om omstendighetene som gjør en krig berettiget - i selvforsvar, for så å komme inn på nødvendigheten av en invasjon av humanitære grunner, som at når sivile blir slaktet av sin egen regjering, eller en sivil krig som sluker en hel region, skriver avisa.

YdmykObama mottok fredsprisen med stor ydmykhet, men samtidig ga han uttrykk for at krig av og til er nødvendig, mener Times of India - Han ga også uttrykk for at han ser ironien i at det ble offentliggjort at han skulle få året pris etter at han vedtok å trappe opp krigen i Afghanistan med 30 000 nye tropper, skriver avisa.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer