Obama tar på seg ansvaret for AIG-skandalen

- De holder oss nærmest som gisler, sier presidenten.

TOK ANSVARET: President Obama sier ansvaret for bonusutbetalingene i AIG til syvende og sist faller på ham. Foto: SCANPIX/ REUTERS/Larry Downing
TOK ANSVARET: President Obama sier ansvaret for bonusutbetalingene i AIG til syvende og sist faller på ham. Foto: SCANPIX/ REUTERS/Larry Downing Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): President Barack Obama tar på seg det overordna ansvaret for AIG-skandalen, etter avsløringa om at forsikringsgiganten  har utbetalt milliardbonus til egne sjefer.

Dette skjedde samtidig som at selskapet fikk enorme summer i statlige krisepenger.

- Vi skrev ikke disse bonuskontraktene; Vi har mye på plakaten. Men det er passende å sørge for at slikt ikke skjer når du er sjefen, konkluderte presidenten ifølge CNN.

- Til alle i Washington som er opptatt av å finne ut hvordan de kan legge skylda på noen andre: Kom og prat med meg. For det er min jobb å sørge for at det ordnes opp i rotet, selv om det ikke var jeg som skapte det, sa Obama under et folkemøte i California. Dodd tok på seg skyldDenne uka ble det avslørt at AIG, verdens største forsikringsselskap, ga sjefene 1,1 milliarder kroner i bonuser - samtidig som at selskapet mottok rundt 180 milliarder dollar for å holde seg flytende i katastrofeåret.

Lederen av Senatets bankkomite, Chris Dodd, innrømmer nå at han står bak det juridiske smutthullet som tillot AIGs bonusfest, skriver CNN.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer