Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Obama tatt i mot som helt i Texas etter bin Laden-drapet

- Jeg elsker Texas, sier Obama om staten han tapte i 2008.

I EL PASO: Barack Obama hilste på flere velgere i El Paso etter at han talte om innvandring og grensekontroll.  Foto: AFP PHOTO/Jewel Samad/Scanpix
I EL PASO: Barack Obama hilste på flere velgere i El Paso etter at han talte om innvandring og grensekontroll. Foto: AFP PHOTO/Jewel Samad/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Barack Obamas kamp for å bli gjenvalgt som president er for lengst i gang.

Obama er på en kort rundtur i Texas, en av statene han tapte med god margin til republikanerne og John McCain i 2008.

- Takk I natt norsk tid deltok han for første gang på en såkalt fundraiser, et møte for å få inn penger til valgkampen, etter at Osama bin Laden ble drept. Og henrettelsen av den fryktede terrorlederen var selvsagt et tema.

- På grunn av den ekstraordinære innsatsen fra våre soldater og etterretningstjenester er ikke Osama bin Laden en trussel mot USA lenger, sa Obama i talen, ifølge CNN.

I løpet av talen ble det ropt fra salen:

- Takk for at du tok bin Laden!

Obama sa selv:

- Jeg elsker Texas.

Videre sa han at bin Laden-aksjonen må brukes som inspirasjon til å «avslutte det vi har startet». Obama henviste her trolig til krigen i Afghanistan.

BLANT SINE EGNE: Barack Obama deltok på et valgmøte i Austin.  Foto: AP Photo/Charles Dharapak/Scanpix
BLANT SINE EGNE: Barack Obama deltok på et valgmøte i Austin. Foto: AP Photo/Charles Dharapak/Scanpix Vis mer

Presidenten fikk ikke overraskende en varm velkomst blant sine tilhengere på valgmøtet. Ifølge West Wing Report, en Twitter-nyhetstjeneste som følger Det hvite hus og amerikansk politikk svært tett, var velkomsten på flyplassen i Austin også vennlig. Austin er regnet som en mer liberal by enn resten av delstaten.

Varig framgang? Obama gjorde et byks på meningsmålingene etter bin Laden-aksjonen.

Framgangen ser nå ut til å flate ut, påpeker Nate Silver, som blogger om meningsmålinger, valg og politikk for New York Times.

Samtidig påpeker han igjen at selv en liten framgang for Obama kan bli avgjørende for å vinne valget i 2012, og at bin Laden-drapet kan vise seg å bli et slags vendepunkt i presidentperioden, men at det avhenger vel så mye av hva som skjer i tida framover.

En som uansett ikke vil stemme på Obama i 2012 er Texas-guvernør Rick Perry. Han nektet også å møte presidenten i El Paso.

Ifølge avisa Statesman ville ikke Perry ta turen fra Austin bare for et kort møte på flyplassen "for å ta Obama i hånda". Perry er blant annet misfornøyd med den føderale innsatsen for å sikre grensa mot Mexico.

Innvandring og grensekontroll var for øvrig et sentralt tema for Obama under Texas-besøket.

I TEXAS: Barack Obama landet i El Paso i går lokal tid, og reiste så videre til Austin. Texas-guvernør Rick Perry ville ikke møte presidenten.  Foto: AFP PHOTO/Jewel Samad
I TEXAS: Barack Obama landet i El Paso i går lokal tid, og reiste så videre til Austin. Texas-guvernør Rick Perry ville ikke møte presidenten. Foto: AFP PHOTO/Jewel Samad Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media