Obama testes for svineinfluensa

Traff meksikaner som døde dagen etter møtet.

SJEKKES JEVNLIG: Barack Obama følges nøye av helsepersonell etter sitt Mexico-besøk. Foto: HARAZ N. GHANBARI/AP/SCANPIX
SJEKKES JEVNLIG: Barack Obama følges nøye av helsepersonell etter sitt Mexico-besøk. Foto: HARAZ N. GHANBARI/AP/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Barack Obama besøkte nylig Mexico og var i nær kontakt med en person som kan ha dødd av svineinfluensa dagen etter. Nå holdes den amerikanske presidenten under nøye oppsikt av helsepersonell.

Svineinfluensa kan til nå ha tatt livet av over 80 mennesker i Mexico, og rundt 1300 testes nøye etter å ha fått påvist symptomer på sykdommen.

Ifølge Mexicos president Felipe Calderon er 900 av disse 1300 alt erklært friske, men myndighetene har likevel slått full alarm.

Overvåkes nøye

Helsemyndighetene i USA har hittil bekreftet 20 smittetilfeller og har slått «offentlig helsealarm», og blant dem som nå overvåkes ekstra nøye, er presidenten, skriver den danske avisa Politiken.

Barack Obama besøkte Mexico for en drøy uke siden for å diskutere problemene knyttet til narkotikasmugling i regionen. Nå testes han regelmessig av helsepersonell for eventuelle symptomer på svineinfluensa.

Det hvite hus opplyser at presidenten er ved god helse, men bekrefter at man ikke tar noen sjanser og holder ham under observasjon etter Mexico-besøket.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer