Obama til Brende: - Hvis vi kunne tidoblet Norge, hadde ting gått mye bedre i verden

Barack Obama med en siste klimaspurt i Alaska.

LOOK TO NORWAY: USAs president, Barack Obama, mener verden ville vært mye bedre hvis Norge var større. Det fortalte han til utenriksminster Børge Brende under klimakonferansen Glacier i Alaska. Foto: REUTERS/Jonathan Ernst
LOOK TO NORWAY: USAs president, Barack Obama, mener verden ville vært mye bedre hvis Norge var større. Det fortalte han til utenriksminster Børge Brende under klimakonferansen Glacier i Alaska. Foto: REUTERS/Jonathan Ernst Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ANCHORAGE (Dagbladet): - Barack Obama har beskrevet klimaforandringer som en av de store utfordringene vi står overfor i dette århundret. Det som skjer i Alaska er ikke bare en forsmak på hva som kommer, men en oppvekker og en alarm, sa USAs utenriksminister John Kerry da han natt til tirsdag norsk tid introduserte Obama på den arktiske klimakonferansen Glacier i Anchorage i Alaska.

På konferansen er også blant andre utenriksminister Børge Brende og representanter for en rekke andre land med interesser i Arktis.

For Obama er konferansen og besøket i Alaska et forsøk på en siste spurt for å få med både USA og resten av verden på en forpliktende avtale under klimatoppmøtet i Paris i desember. Det kan bli den siste store saken som danner ettermælet for Obama.

- Dette året i Paris må være året da verden endelig når en avtale om å redde den ene planeten vi har, mens vi fortsatt kan, sa Obama i sin tale.

- Trusselen er her Han beskrev i deltalj hvordan hvordan menneskelig aktivitet og klimagassutslipp er i ferd med å ødelegge klima raskere enn hva vi hittil har trodd.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer