Obama til frontalangrep på Romney

Kaller republikanernes budsjettforslag for renspikket sosialdarwinisme som bare tjener de rike.

KRITIKK: President Barack Obama brukte sin lunsjtale til amerikanske redaktører til å komme med knallhard kritikk mot Mitt Romney, som seiler opp til å bli hans motkandidat i den kommende presidentkampen. Foto:  EPA/Ron Sachs/NTB-Scanpix
KRITIKK: President Barack Obama brukte sin lunsjtale til amerikanske redaktører til å komme med knallhard kritikk mot Mitt Romney, som seiler opp til å bli hans motkandidat i den kommende presidentkampen. Foto: EPA/Ron Sachs/NTB-Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

I talen, der han skisserte opp den økonomiske visjonen han legger til grunn for sin valgkamp, nevnte han for første gang Mitt Romney ved navn og avslørte dermed at han regner Romney som sin sannsynlige motstander til høsten.

Romney styrket sin posisjon som Republikanernes kandidat med seier i nominasjonsvalgene i Wisconsin, Maryland og Washington D.C. tirsdag.

Åpenbart ivrig etter å komme i gang med valgkampen, la Obama fram et innstendig forsvar for sin visjon om at staten må brukes til å bygge et mer rettferdig USA for framtiden.

Han spurte om Romney virkelig mente alvor da han kalte det republikanske budsjettforslaget som nylig ble vedtatt av de konservative i Representantenes hus, for strålende.

Ytterliggående Selv ser Obama forslaget som en ytterliggående plan som har til formål å kutte i populære budsjettposter under dekke av å redusere budsjettunderskuddet.

Slik han ser det, blir det mange stemmer å hente til høsten på et republikansk budsjettforslag som etter hans mening er til stor skade for vanlige folk.

- Forkledd som en plan for å redusere underskuddet er dette i virkeligheten et forsøk på å virkeliggjøre en ytterliggående visjon i vårt land. Det er dårlig skjult sosialdarwinisme, sa han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer